Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο «Σπόρος» (Δροσίνη 7, Κηφισιά, τηλ.: 2108086404), ακολουθούμε μια διαδρομή εγκλήματος, με τις εκδόσεις Έναστρον και τη συγγραφέα Βασιλική Πιτούλη. Για το το αστυνομικό μυθιστόρημα της Βασιλικής Πιτούλη με τίτλο «Εκάλη-Μύκονος: Διαδρομή Εγκλήματος», θα μιλήσει ο Άρης Γαβριηλίδης, οικονομολόγος, συγγραφέας.
Η υπόθεση: Ο γοητευτικός και αδιάφθορος αστυνόμος Πάνος Μαυράκης βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ έναν αθώο ληστή και αυτό γίνεται αφορμή να ξεδιπλωθεί μπροστά του ένας κόσμος γεμάτος λάμψη, χρήμα, εξουσία, διαπλοκή και καλοκρυμμένα μυστικά: Ο μεγαλόσχημων φαρμακοβιομήχανος Θανάσης Μπόκος και η γυναίκα του Νανά, ένα σχεδόν θρυλικό ζευγάρι, υπουργοί, μεγαλογιατροί, «κυρίες» του Κολωνακίου, κωλ γκερλ, τρελοί μόδιστροι, διάσημοι ποπ τραγουδιστές και ένα ακούραστο «τρεχαντηράκι».
Ανάμεσα σε Κολωνάκι, Εκάλη και Μύκονο κινείται μια εγκληματική «υψηλή κοινωνία». Μα όσο προχωρημένο και αν είναι το κακό, στο βάθος ίσως προβάλλει μια υπόσχεση εξαγνισμού και καλοσύνης.