Σφοδρή επίθεση κατά του νεοκλεγέντα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριου Ψυχάλη ασκεί με παρέμβασή του ο Γρηγόρης Λέων, με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (μετά από προσφυγή 8 αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων), της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών για το 2024 κατά 15%.
Ο Γρηγόρης Λέων ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Μάριος Ψυχάλης «έλεγε προεκλογικά παραμύθια» προσθέτοντας παράλληλα ότι πλέον «έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα». Ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ ΜΑΖΙ σημειώνει ότι «Ο κ. Ψυχάλης κρύφτηκε για μία ακόμη φορά πίσω από τους “σωματοφύλακές” του» κάνοντας λόγο και «κατά παραγγελία προσφυγή». Τέλος ο κ. Λέων τονίζει ότι « Δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ούτε ένα προεκλογικό ψέμα, ούτε μία υπόσχεση που δόθηκε χωρίς να έχει κανένα αντίκρισμα».
Αναλυτικά η παρέμβαση του Γρηγόρη Λέων με τίτλο «Ποιον-νομίζουν ότι- κοραϊδεύουν;»
«Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο δήμο μας.
Εχθές (σ.σ) η ενωμένη διοίκηση που αναλαμβάνει το δήμο από 1-1-2024 αποφάσισε την εκ νέου αύξηση των δημοτικών τελών κατά 15%.
Πώς το κατάφεραν; Προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζήτησαν και πέτυχαν την ακύρωση της απόφασης που το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει για μείωση των τελών από 1-1-2024.
Γιατί το έκαναν; Γιατί είναι εύκολο να λες προεκλογικά παραμύθια, αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορείς να κρυφτείς.
Τι ισχυρίζονται; Ότι θα επαναφέρουν μια κάποια αόριστη μείωση τον Οκτώβριο του 2024. Δηλαδή σήμερα ο δήμος θα έμπαινε μέσα κατά 600.000 κατά δήλωσή τους, ενώ σε ένα χρόνο ο ίδιος δήμος δε θα μπαίνει μέσα αν περάσει η μείωση. Πάνε να καλύψουν το ψέμα με νέο ψέμα δηλαδή. Την ίδια στιγμή «ξεχνάνε» ότι έχουν υποσχεθεί επιδόματα για κάθε νέα γέννηση, δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες, camps, προσλήψεις κτλ.
Όμως ήταν η παράταξη του νέου δημάρχου που έκανε προσφυγή; Όχι. Ο κ. Ψυχάλης κρύφτηκε για μια ακόμα φορά πίσω από τους «σωματοφύλακές» του, αυτούς που έχουν ήδη πριν τις εκλογές τη «βρώμικη» δουλειά: να επιτίθενται, να λασπολογούν και ενίοτε να καταθέτουν και προσφυγές κατά παραγγελία, ώστε ο κ. Ψυχάλης να περνάει αβρόχοις ποσί.
Εμείς τι θα κάνουμε; Ότι κάναμε και πριν τις εκλογές και ας είχε πολιτικό και προσωπικό κόστος. Θα λέμε την αλήθεια. Και δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ούτε ένα προεκλογικό ψέμα, ούτε μία υπόσχεση που δόθηκε χωρίς να έχει κανένα αντίκρισμα.
Θα είμαστε εδώ ΜΑΖΙ».