Απορίες για τους λόγους, για τους οποίους η διοίκηση ψήφισε αρνητικά στην πρόταση να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των δασών της πόλης, εκτάκτως κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζει η «Συμμαχία Πολιτών», μαζί με την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της πρότασης, που οδήγησε στην συζήτηση και την λήψη σημαντικών αποφάσεων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Πολλές απορίες έχει δημιουργήσει τελευταία η στάση του δημάρχου και της ομάδας του για το θέμα της προστασίας των δασών. Γιατί ναι μεν διαβάζουμε δηλώσεις… αγάπης αλλά στην πράξη η διοίκηση βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος.
Κανένας δεν μπορεί να ερμηνεύσει την απαράδεκτη στάση της παράταξης του κ. Μαυρίδη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαρτίου όταν η δημοτική μας ομάδα (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος) έφερε εγγράφως για να συζητηθεί εκτάκτως το μεγάλο θέμα των δασών και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Εκεί λοιπόν η παράταξη του κ. Μαυρίδη που διοικεί τον Δήμο, ψήφισε αρνητικά, δηλαδή ψήφισε να μην συζητηθεί καν το θέμα των δασών.
Τελικά όμως δεν τους πέρασε με ψήφους 17-13. Η πρόταση που παρουσίασε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έτσι υποχρεώθηκε η διοικούσα το δήμο παράταξη όπως συμμορφωθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Πρόκειται για μια ήττα του κ. Μαυρίδη και της ομάδας του. Και ειλικρινά δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο που δεν ήθελε να συζητηθεί, το θέμα των δασών σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή. Τόση υποκρισία; Γιατί; » αναρωτήθηκε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Και πρόσθεσε: «Εμείς όμως επειδή θέλαμε μια ενωτική απόφαση, όπως κάνουμε πάντα στα μεγάλα θέματα της πόλης μας, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε απόψεις όλων των πλευρών, κάτι που επιτεύχθηκε».
Το Δημοτικό Συμβούλιο στο έκτακτο αυτό θέμα που έθεσε η «Συμμαχία Πολιτών» για την προστασία των δασών αποφάσισε (αρ. Απόφασης 8/2021) ομόφωνα:
-Να υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (σημείωση: δασαρχείο, φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο κλπ).
-Να γίνει επέκταση των κλαδεμάτων.
-Να γίνουν ενημερωτικές καμπάνιες για τα δάση και την προστασία τους.
-Να εμπλουτιστεί το έδασος εντός των δασών, με τις οδηγίες επιστημόνων.
-Να γίνει αναδάσωση με τουλάχιστον 100 δένδρα ύψους άνω των 3,5 μέτρων.
-Να ζητηθεί βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες (φυτολόγους κλπ).
-Να παραγγελθεί μελέτη σε ειδικούς για τη βιωσιμότητα των δασών, (εξετάζοντας το παρόν και το μέλλον τους).
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Πύρνας. Το θέμα είχαν προτείνει εγγράφως δυο παρατάξεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η Συμμαχίας Πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως «για την σήμανση της παραρεμάτιας περιοχής. Επίσης αποφάσισε τη νομική στήριξη των κατοίκων από δικηγόρο του δήμου και τη νομική παρέμβαση από πλευράς Δήμου εφ όσον απαιτηθεί για την αποκατάσταση του χώρου, μετά από αυτοψία της πολεοδομίας και πιστοποίηση τυχόν παρατυπιών». Η απόφαση αυτή πήρε αυξ αρ. 7/2021»