Στην επιβολή προστίμων σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ), συνολικού ύψους περίπου 35.000 ευρώ, προχώρησε η Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ανέφερε, για «παραβάσεις και αδικαιολόγητες φθορές που προκάλεσαν σε διάφορα σημεία του Δήμου».
Συγκεκριμένα, έπειτα από αυτοψίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τη διοίκηση αποφασίστηκε:
-Επιβολή προστίμου εις βάρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), για σειρά παραβάσεων από εργασίες εκσκαφής στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Μπουμπουλίνας και Κρήτης, στην Πεύκη, συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.
-Επιβολή προστίμου εις βάρος του ΔΕΔΔΗΕ για φθορές πεζοδρομίου και σειρά παραβάσεων στην οδό Μεσολογγίου 3, στην Πεύκη, συνολικού ύψους 12.500 ευρώ.
-Επιβολή προστίμου εις βάρος του ΟΤΕ για καταγραφή φθορών πεζοδρομίου, από εργασίες εκσκαφής χωρίς άδεια, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σοφοκλή Βενιζέλου, στη Λυκόβρυση, ύψους 5.000 ευρώ.
«Ο Δήμος μας, όπως και σε άλλες περιπτώσεις φροντίζει να υπερασπιστεί την καθημερινότητα και την ασφάλεια των δημοτών», δήλωσε ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης και πρόσθεσε: «Καλούμε τις ΔΕΚΟ και όλους τους τεχνικούς υπεύθυνους έργων, να ανταποκρίνονται άμεσα στις υποχρεώσεις τους και να συνεργάζονται ουσιαστικά με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε κάθε παρέμβαση να ολοκληρώνεται νομότυπα και με πλήρη και ποιοτική αποκατάσταση».
Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιορδάνης Βογιατζόγλου υπογράμμισε: «Για άλλη μια φορά ο Δήμος μας, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα. Προφανώς και το συγκεκριμένο ποσό δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος των ζημιών που έχει κληθεί ο Δήμος να καλύψει κατά καιρούς, αλλά με αυτόν τον τρόπο θέτουμε προ των ευθυνών του οποιονδήποτε πραγματοποιεί εργασίες εντός των ορίων μας. Επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλες τις ΔΕΚΟ οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να τηρούν τη νομοθεσία και τους κανόνες του Δήμου»







































































































