Άμεσα παραδίδει τη νέα παιδική χαρά στο 1ο – 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και την ανακατασκευή εκείνης στις οδούς Σωκράτους & Πρεβέζης στην Κάτω Πεύκη ο Δήμος, σε συνέχεια, όπως ανέφερε, των αντίστοιχων του δεσμεύσεων.
Οι παρεμβάσεις
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, εκτελέστηκαν εργασίες ανάπλασης των αύλειων χώρων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης. Έμφαση δόθηκε στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του αύλειου χώρου της μονάδας για τη δημιουργία σημείων παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης.
Έγινε αποξήλωση των παλαιών φθαρμένων οργάνων κι αντικατάστασή τους με νέα, καθώς και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών. Δημιουργήθηκε επίσης επιφάνεια συνθετικού χλοοτάπητα σε σημείο με κατάλληλη φυσική σκίαση, ενώ τοποθετήθηκαν τραπεζόπαγκοι νηπίων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Επίσης, με βάση την ίδια ανακοίνωση, εκτελέστηκαν εργασίες ανάπλασης στην παιδική χαρά επί της οδού Σωκράτους για την αποκατάστασή της στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση, με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας – λειτουργικότητας και την ενίσχυση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της έκτασης.
Αντικαταστάθηκαν μεγάλα τμήματα εξωτερικής περίφραξης καθώς επίσης κι οι πόρτες των δύο εισόδων. Κατεδαφίστηκαν τμήματα του τοίχου τα οποία ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά και απομακρύνθηκαν χώματα που είχαν συσσωρευτεί από τις βροχές σε ακατάλληλα σημεία, ενώ μειώθηκαν οι ανισοϋψίες και διαστρώθηκε συνθετικός χλοοτάπητας στα επικίνδυνα σημεία. Εξάλλου, αντικαταστάθηκε η ξυλεία σε όλα τα παγκάκια για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δημιουργία χώρου πολλαπλών συμβατών λειτουργιών συνάθροισης & αναψυχής για την οικογένεια.
Οι δηλώσεις
Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης τόνισε: «Η Δημοτική μας Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη μέριμνα για ποιοτικές και απόλυτα ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές που αφορούν τα μικρότερα και όχι μόνο παιδιά στον Δήμο μας. Συνεχίζουμε αδιάλειπτα σε αυτή τη γραμμή, με ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και έργο».
Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μπελεχρής ανέφερε: «Όπως έχουμε δεσμευτεί, προχωράμε στην ανακαίνιση και κατασκευή νέων παιδικών χαρών. Κρατάμε τον λόγο μας και επενδύουμε στην ασφάλεια και την δημιουργικότητα των παιδιών του Δήμου».







































































































