Στον Πανηγυρικό εσπερινό και στην ιερά λιτάνευση που πραγματοποιήθηκαν στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης παρέστη την Τετάρτη 27 Ιουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Παναγιώτης Ιωάννου. Ο εσπερινός πραγματοποιήθηκε χοροστάτουντος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κυρίλλου.
Ο Π. Ιωάννου από ημερών βρέθηκε αρωγός στις προετοιμασίες της Πανηγύρεως βοηθώντας τόσο στην συμπλήρωση των αναγκών Του Ιερού Ναού για την προσφορά άρτου κατά τις ημέρες της Πανηγύρεως, μέσω των φούρνων «Βενέτη», όσο και στην απομάκρυνση μπαζών έμπροσθεν του ιερού ναού που δημιουργήθηκαν μετά από εργασίες της ΔΕΔΗΕ και εμπόδιζαν την ομαλή διέλευση των πιστών . Μετά το πέρας του εσπερινού είχε κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτη Ιωάννη Γκουγκούμη ο οποίος του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για εν γένει στήριξη του στον Ιερό Ναό και τις δράσεις του.
Ο Π. Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Σήμερα πανηγυρίζει ο Δήμος μας καθώς ο ναός που βρίσκεται στην έδρα Του εορτάζει . Ο Άγιος Παντελεήμονας ο Ιματικός είναι ένας μεγάλος Άγιος της πίστεως μας. Εύχομαι να είναι αρωγός σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει και να μεσιτεύει για εμάς στον Τριαδικό Θεό. Είμαστε κοντά στις ενορίες του δήμου μας και προσπαθούμε να συμπληρώνουμε τα κενά που αφήνει η δημοτική αρχή. Η στάση μας αυτή δεν αποβλέπει σε μικροκομματικά οφέλη αλλά είναι μια συνειδητή στάση σεβασμού απέναντι στο έργο που επιτελεί η εκκλησία».