Στον αγιασμό σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Στην Πεύκη επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 5ο Νηπιαγωγείο και το 1ο Λύκειο και στη Λυκόβρυση το Λύκειο, καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπως και 2ο Νηπιαγωγείο.
Ο Δημήτρης Φωκιανός, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τούς ευχήθηκε «καλή χρονιά» και κατέστησε σαφές ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.
Στην ομιλία του ο κ. Φωκιανός τόνισε ότι «παρά τις οικονομικές περικοπές από την κεντρική διοίκηση, τα κτίρια παραδίδονται έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, βαμμένα και επισκευασμένα».
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει προκύψει με την πλήρωση των θέσεων των καθαριστριών, καθώς δεν έχει εγκριθεί, προς το παρόν, η επαναπρόσληψή τους από τα αρμόδια υπουργεία.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών των σχολείων ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Είναι δεδομένο ότι δια των Σχολικών Επιτροπών επιτελέσθηκε ένα τεράστιο έργο επισκευών και συντήρησης των σχολικών κτιρίων και αυτό έγινε με το ένα πέμπτο των χρημάτων που δαπανούνταν την προηγούμενη τετραετία», επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Ο δήμαρχος επισήμανε την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και εξήγησε τις συντονισμένες κινήσεις που γίνονται για να συνεχίσει τη λειτουργία του και να προσφέρει κοινωνικό έργο.
Στο 1o Λύκειο Πεύκης, μαζί με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για την παραχώρηση οικοπέδου του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Υψηλάντου για την ανέγερση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό και υπάρχει δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για δημοπράτηση του έργου.
Στον αγιασμό στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.