Μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η κατασκευή Πράσινου Σημείου θα γίνει στο ημιτελές γήπεδο Λυκόβρυσης. Το έργο που θα πραγματοποιηθεί το 2016 είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Την κατασκευή Πράσινου Σημείου σε υπάρχουσα εγκατάσταση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης στις οδού Υακίνθου και Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (ημιτελές γήπεδο Λυκόβρυσης επί εικοσαετίας περίπου) αποφάσισε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης σε ό,τι αφορά την επιλογή της τοποθεσίας. Το έργο που θα πραγματοποιηθεί το νέο έτος (2016) είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Η κατασκευή Πράσινου Σημείου εντάσσεται στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που έχει εγκριθεί από το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, το δημοτικό συμβούλιο. Να διευκρινίσουμε όμως εδώ ότι στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων δεν αναγράφεται η χωροθέτηση του Πράσινου Σημείου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε επίσης ότι η αρμόδια Επιτροπή της πόλης επί του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων είχε συζητήσει τη συγκεκριμένη επιλογή χώρου ήδη σε συνάντησή της που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού (2015) χωρίς όμως να οριστικοποιήσει την εν λόγω επιλογή.
Να διευκρινίσουμε ακόμα τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία Πράσινου Σημείου καθώς υπάρχει μία ευρύτερη σύγχυση ότι δηλαδή σχετίζεται με την κατάληξη στον εν λόγω χώρο πράσινων κλαδεμάτων ή ευρύτερα απορριμμάτων ή υλικών που ρίπτονται σε κάδους σκουπιδιών. Κάτι τέτοιο όμως δεν αληθεύει!
Στο συγκεκριμένο χώρο λοιπόν, στο λεγόμενο Πράσινο Σημείο στην πόλη της Λυκόβρυσης Πεύκης, θα καταλήγουν ογκώδη αντικείμενα (όπως κρεβάτια, κομοδίνα κ.λπ.) συσσωρευτές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ανακυκλώσιμα είδη κ.λπ. Στόχος η διαλογή τους και κατά βάση η επαναχρησιμοποίησή τους. Η δημιουργία του εν λόγω χώρου στην πράξη θα δημιουργήσει προστιθέμενη οικονομικά αξία στην πόλη, έσοδα και κυρίως θέσεις εργασίας στη δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία. Βέβαια, από την άλλη, όπως αναφέρουν κύκλοι στη Λυκόβρυση θα δημιουργηθεί «φασαρία» στην πόλη, αποτέλεσμα της κυκλοφορίας στους δρόμους φορτηγών που θα μεταφέρουν τα ογκώδη αντικείμενα κ.λπ. στο Πράσινο Σημείο. Πάντως όπως επισημαίνει εκτός από τη δημοτική πλειοψηφία και η Περιφέρεια, ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εκτός του ιστού της πόλης, πολύ κοντά στην εθνική οδό.
Γιώργος Καραμέρος – αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα
«Το θέμα δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση»
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ μίλησε σχετικά με τον αντιπεριφειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο ο οποίος και μας διεκρίνισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ο αντιπεριφερειάρχης μάλιστα επεσήμανε, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην πόλη τις τελευταίες ημέρες από τη δημοσιοποίηση επιλογής του συγκεκριμένου χώρου για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, ότι: «Το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση και όσοι επιθυμούν να δράσουν σχετικά θα διαπιστώσουν ότι τα σχέδια τους θα ναυαγήσουν όπως συνέβη και με το ΟΤ 9 αλλά και το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης».
Να αναφέρουμε τέλος όπως μάς είπε ο Γιώργος Καραμέρος ότι ο χώρος που φαίνεται επί του παρόντος να επικρατεί για τη δημιουργία γηπέδου Πεύκης, καθώς το ημιτελές σχετικό γήπεδο γίνεται πλέον Πράσινο Σημείο, είναι ο χώρος που βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Από την πλευρά τους τώρα αιρετοί, επισημαίνουν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν ενημερώθηκε για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης αλλά ούτε και ζητήθηκε η άποψή του σχετικά. Για το λόγο αυτό μάλιστα η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με σημαντική δράση στην ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κωνσταντίνου Μπαλδεράνου, προχώρησαν σε ανακοίνωση μέσω της οποίας αιτούνται τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το εν λόγω θέμα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: