Θέτοντας σειρά ερωτημάτων και εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά της δημοτικής Αρχής του Θεόδωρου Αμπατζόγλου αλλά και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κώστα Ρώτα, η παράταξη ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ παραθέτει την επίσημη θέση της ως προς το κύκλωμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων στην Υπηρεσία Δόμησης της πόλης.
Υποστηρίζοντας σαφώς ότι τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης για όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο δεκαήμερο, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Τάσο Γιαννακόπουλο ζητά μονοθεματική συνεδρίαση του Σώματος για το ζήτημα, ενώ προκαλείς αίσθηση θέτοντας παράλληλα θέμα παύσης του αντιδημάρχου Κ. Ρώτα για λόγους ηθικής τάξης, καθώς επικαλείται συγγενικές σχέσεις του με εμπλεκόμενο/ους στην υπόθεση, δίχως ωστόσο να διευκρινίζει περισσότερα.
Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής;
«Το απόστημα έσπασε! Είναι λυπηρό πλέον, ο Δήμος στην περίοδο Αμπατζόγλου, από τις ιατρικές μάσκες του κορωνοϊού, από την πρόσληψη των συγγενών του και έως την πολεοδομία να καθίσταται πρωταγωνιστής! Πρωταγωνιστής θλιβερών καταστάσεων…
Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα τόσο για τον ίδιο, όσο για τον αντιδήμαρχο αρμόδιο των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας, όσο και για τους συμβούλους της πλειοψηφίας…
Αλήθεια, κανείς δεν πήρε «χαμπάρι» για όσα συνέβαιναν ή «επιτυχώς» καλύπτονταν τα όσα συνέβαιναν; Πρόκειται για πολιτική αφέλεια ή οργανωμένη υποκρισία; Τελικά όσα επί χρόνια συνέβαιναν ήταν απλές συμπτώσεις; Κανείς δεν έλαβε γνώση;
Η αναφορά μου, πρόκληση να επικοινωνήσει ο κ. Αμπατζόγλου με τον κ. Στασινό του ΤΕΕ προ 8μηνου και η δημόσια δέσμευσή του ότι θα το κάνει γιατί πήγε στα αζήτητα; Μήπως τελικά «έμαθε» κάτι αλλά δεν ήθελε να το μοιραστεί μαζί μας;
Αντίστοιχα, ο κ. Ρώτας γιατί δεν προέβη σε μια ανάλογη κίνηση, σε δική μας ενημέρωση για την καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ; Κάτω απ’ τη μύτη του το οργανωμένο έγκλημα με βάση τις συλλήψεις και ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη; Τι να επόπτευε άραγε;
Τελικά η Προϊσταμένη έκδοσης αδειών, ήδη προφυλακισμένη γιατί βρίσκεται στη θέση της;
Γιατί και όπως προβλέπεται δεν ορίστηκε αναπληρωτής προϊστάμενος για να μην «παγώσει» η λειτουργία της Υπηρεσίας; Πώς με ποιο τρόπο ανταποκρίνεται στα καθήκοντα της; Διατηρεί τους κωδικούς πρόσβασης στην platform e – Άδειες με ότι αυτό συνεπάγεται ή όχι;
Κλειδώθηκαν ή όχι οι προσωπικοί της κωδικοί για να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση στοιχείων, το λιγότερο; Ο δήμαρχος απέστειλε ή όχι επιστολή στο ΤΕΕ που είναι ο τεχνικός διαχειριστής της πλατφόρμας για κατάργηση των κωδικών της συγκεκριμένης υπαλλήλου.
Αν όχι γιατί;
Η με αρ. πρ. 7599/2026 δικογραφία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (Τμήμα Ερευνών και Δίωξης) αναφέρει ότι κατασχέθηκαν από το γραφείο της στο δήμο χειρόγραφα στοιχεία, ατζέντες, υπολογιστές κ.λπ.
Γνωρίζει κάτι ο κ. Ρώτας ή ο κ. Αμπατζόγλου, ειδικά ο κ. Ρώτας; Ειδικά όταν αυτά συνέβαιναν κάτω από τη μύτη του; Ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη; Ο κ. Ρώτας θα παραμείνει κι άλλο στη θέση του; Θα υπάρξει αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας της ΥΔΟΜ για να σηματοδοτηθεί μια νέα αρχή στην Υπηρεσία; Ή τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν;
Ο κ. Αμπατζόγλου απέτυχε εντυπωσιακά, έγινε πλέον σε όλους γνωστό ότι ο Δήμος δεν έχει διοίκηση, δεν έχει εσωτερικό έλεγχο πέρα από ότι δεν έχει όραμα για την πόλη.
Ένα είναι το βέβαιο απαιτείται νέα αρχή, μακριά από τα σκάνδαλα του παρελθόντος, μακριά από την πολιτική και διοικητική ανυπαρξία στο δήμο.
Η παράταξη μας αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης στη διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε η έννοια της συνενοχής να αποκλειστεί στη συνείδησή μας για τα πολιτικά πρόσωπα.
Η πολιτική ευθύνη δεν εξαντλείται στη νομική αρμοδιότητα πολύ δε περισσότερο όταν διώκονται και συγγενικά πρόσωπα των διοικούντων στο Μαρούσι. Απαιτείται ευθιξία και απομάκρυνση των πολιτικών Προϊσταμένων για να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Επενδύουμε ως παράταξη στην ηθική τάξη και ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα, οι συγγενικές διασυνδέσεις σε ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο δημιουργούν την ανάγκη παραιτήσεων των πολιτικών προσώπων όπως στην περίπτωση του κ. Ρώτα. Η εικόνα του Δήμου ετρώθη ανεπανόρθωτα.
Άμεσα απαιτούμε από το δήμαρχο την παύση του κ. Ρώτα, αντιδημάρχου Πολεοδομίας και την παύση των εμπλεκομένων υπαλλήλων. Το ίδιο και διαχειριστικό ανεξάρτητο έλεγχο σε βάθος.
Το ίδιο ζητούμε από το δήμαρχο: Μονοθεματική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και επίσημη ενημέρωση για το εύρος της εσωτερικής εμπλοκής υπαλλήλων, τα θέματα που χειρίστηκαν, την πραγματική λειτουργία της Υπηρεσίας την τελευταία επταετία και τυχόν καταγγελίες που ετέθησαν στον Δήμο για πολεοδομικά θέματα αλλά και τα Δικαστήρια που έλαβαν χώρα και τη μαρτυρία Αντιδημάρχων και πολιτικών προσώπων για τα συγκεκριμένα θέματα.
Όλα στο φως πλέον! Η παράταξή μας στο παρελθόν έθεσε ζητήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς, απευθείας αναθέσεις και σε σύντομο χρόνο δικαιώνεται δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο! Ασκήσαμε κριτική και δεχτήκαμε μηνυτήριες αναφορές που στα Δικαστήρια κατέπεσαν!
Το κεντρικό ερώτημα: Τελικά η διοίκηση Αμπατζόγλου έχει ελλιπή εποπτεία, πλήρη ανικανότητα ή ξεχωριστή ανοχή σε φαινόμενα κακοδιοίκησης;
Σήμερα, προέχει πέραν των άλλων, είναι πλέον κρίσιμο να διασφαλιστεί η συντριπτική πλειονότητα των έντιμων εργαζομένων και σ’ αυτό θα συνδράμουμε, θα είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι, ειδικά απέναντι στο απειλητικό τέρας της ανικανότητας διοίκησης της πλειοψηφίας».







































































































