Mε επιτυχία διοργανώθηκε το 37ο Κύπελλο Ακρόπολις από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη.
Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στην αυλαία της διοργάνωσης που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, η Λ. Κεφαλογιάννη έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και στην εθνική ομάδα σπάθης γυναικών, η οποία κατέκτησε την ιστορική 7η θέση στη διοργάνωση. Μια επιτυχία που δίνει «φτερά» στη γαλανόλευκη να παλέψει για το δύσκολο στόχο της Ολυμπιακής πρόκρισης.
«Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και σύσσωμη η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις διεθνείς διοργανώσεις που μεγαλώνουν την εξωστρέφειά μας και ενισχύουν το όραμά μας για μια Περιφέρεια πρότυπο υγείας και ευζωίας με βάση τον αθλητισμό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Γ Λιγνό, στους προπονητές και σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και στην ελληνική μας ομάδα για τις προσπάθειες τους και το υψηλό επίπεδο των αγώνων», ανέφερε η Λ. Κεφαλογιάννη, η οποία στο περιθώριο της διοργάνωσης συνομίλησε με τον εκτελεστικό πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE) Μ. Κατσιαδάκη, καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπ. Καπράλο.
Πριν από την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε τη χώρα μας.