Το RUN TOGETHER είναι ένα ξεχωριστό fun run το οποίο στόχο έχει να κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν μαζί. Μέσα από αυτό το πρίσμα, σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει σε όσους περισσότερους γίνεται τη δυνατότητα να αθληθούν και ταυτόχρονα να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Η συμμετοχή γίνεται ακόμα πιο σημαντική, όταν αυτό γίνεται και για καλό σκοπό, κάτι που και φέτος οι διοργανωτές φρόντισαν να συμβεί. Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, θα προσφέρουν στη δράση της «Κιβωτού του Κόσμου», αφού το RUN TOGETHER φέτος θα στηρίξει τις ανάγκες και το έργο του Οργανισμού.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που ιδρύθηκε το 1998. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Η εκκίνηση του «5ου RUN TOGETHER powered by INTER-SPORT & SAUCONY» θα δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (από Λ. Κύμης), την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί, με 3 διαδρομές, των 3 των 6 και των 9 χλμ.
«Από την πρώτη χρονιά θέλαμε να κάνουμε έναν μαζικό και ξεχωριστό αγώνα, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά που θα φέρει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό. Πολλοί το κάνουν στην προπόνησή τους, να έχουν μαζί κάποιον να αθληθούν, να συζητούν, να προπονούνται παρέα. Σε αγωνιστικό κομμάτι, όμως, δεν υπήρχε κάτι, τουλάχιστον τόσο μαζικό. Ο κόσμος το ήθελε. Το τρέξιμο δεν είναι τελικά καθαρά ατομικό άθλημα. Άλλωστε, ένα από τα μότο μας είναι “Μια καλή μέρα είναι να βγεις για τρέξιμο. Μια καλύτερη μέρα είναι να παρακινήσεις κάποιον άλλο να τρέξει μαζί σου”. Θέλαμε επίσης όλη αυτή η διοργάνωση να έχει να προσφέρει κάπου. Γνωρίζαμε τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου από κάποιο μέλος της ομάδας μας και ξέρουμε το έργο που επιτελεί, το οποίο αξίζει να υποστηρίξουμε. Έχουμε ήδη αρκετές συμμετοχές και ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός να έρθει ο κόσμος και να το διασκεδάσουμε. Είναι ένας ωραίος αγώνας και, όταν τον τρέχουμε μαζί, γίνεται ακόμα πιο όμορφος», δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, υπεύθυνος Marketing της εταιρείας SAUCONY.
Οι εγγραφές λήγουν την Παρασκευή, ωστόσο, οι διοργανωτές συνηθίζουν κάθε χρόνο να δίνουν μια μικρή παράταση για όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα να γραφτούν. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα:
site: www.runtogether.gr
facebook: web.facebook.com/RunTogetherGR/
instagram: www.instagram.com/runtogethergr/