Την επαναφορά «σε πλήρη ανάπτυξη», όπως την χαρακτηρίζει, των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του, τα οποία έχουν τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα 26 Μαΐου, επισημαίνει με ενημερωτική ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό ο Δήμος Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Αμαρουσίου και των επισταμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κοινωνική συνοχή, η Δημοτική Συγκοινωνία λειτουργεί από τις 26 Μαΐου 2025 με σημαντική ενίσχυση των δρομολογίων της στις υφιστάμενες γραμμές.
Ειδικότερα:
– ΓΡΑΜΜΗ 10 ΗΣΑΠ-ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ: Από 7 σε 12 δρομολόγια, αύξηση 41,7%.
Επιπλέον δρομολόγια από τις 14:49 (αφετηρία Αγ. Γεωργίου) έως τις 19:28 (τερματισμός Αγ. Γεωργίου).
– ΓΡΑΜΜΗ 20 ΗΣΑΠ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ: Από 8 σε 12 δρομολόγια, αύξηση 33,3% .
Επιπλέον δρομολόγια από τις 15:13 (αφετηρία ΗΣΑΠ) έως τις 19:07 (τερματισμός Σχολεία)
– ΓΡΑΜΜΗ 30 ΗΣΑΠ-ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Διατηρήθηκαν τα 25 δρομολόγια.
– ΓΡΑΜΜΗ 40 ΗΣΑΠ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ: Από 8 σε 11 δρομολόγια, αύξηση 27,3%.
Επιπλέον δρομολόγια από τις15:43 (ΗΣΑΠ) – 9:52 (Ι. Χρυσοστόμου)
– ΓΡΑΜΜΗ 80 ΨΑΛΙΔΙ-ΚΑΤ: Από 7 σε 12 δρομολόγια, αύξηση 41,7%.
Επιπλέον δρομολόγια από τις 14:50 (ΣΕΛΕΤΕ) -19:37 (Κιάτου)».
Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε για το θέμα:
«Η Δημοτική Συγκοινωνία προχώρησε στη σημαντική ενίσχυση των δρομολογίων στις γειτονιές της πόλης μας για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών. Διαρκής επιδίωξή μας είναι η στήριξη των συμπολιτών μας, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.»