Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στην πύλη του νοσοκομείου Σισμανόγλειο οι εργαζόμενοί του, καθώς και εκείνοι του Αμαλία Φλέμιγκ των Μελισσίων, αντιδρώντας στη μετατροπή των δύο νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας «νόσου», με σημαντική συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, στην συγκέντρωση βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βόρειας Αθήνας με τον βουλευτή Κ. Ζαχαριάδη, τα μέλη της ΝΕΒΑ Κ. Βενιώτη, Θ. Δημάκη , Κ. Μαλακού και μέλη των ΟΜ Βριλησσίων, Πεντέλης και Κηφισιάς.
Από την πλευρά του ΚΚΕ Στο βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΌΜΜ ΚΚΕ Θ. Παφίλης, αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Πεντέλης με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά, καθώς και ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Βριλησσίων Βασίλης Βήττος.
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία εξέφρασε ο Γιώργος Αλεξανδράτος, εκ μέρους του Σωματείου των Εργαζομένων του ΚΑΤ.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης ο Σύλλογος Γυναικών Μελισσίων – Πεντέλης, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου και Γύρω Δήμων, καθώς και άλλοι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της περιοχής.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους γύρω δρόμους.
Η ανακοίνωση – κάλεσμα
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων του Σισμανόγλειου και του Αμαλία Φλέμιγκ προς την ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, συλλόγους εργαζομένων, τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, τα ΜΜΕ και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιοχής.
Τα Σωματεία κατήγγειλαν την κατάρρευση των Δημοσίων Νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας, με ανακοίνωσή τους που ανέφερε τα εξής:
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Επιβλήθηκε η μετατροπή του σε νοσοκομείο «μιας νόσου» – κορονοϊού, στερώντας από εκατοντάδες ασθενείς άλλων νοσηροτήτων δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Έκλεισαν βασικά τμήματά του (αιμοδυναμικό εργαστήριο, μονάδα μελέτης ύπνου, μονάδα βρογχοσκοπήσεων, επεμβατικός αγγειογράφος, μονάδα εξωσωματικής λιθοτριψίας, γαστρεντερολογικό τμήμα, αλλεργιολογικό και ρευματολογικό ιατρείο, χειρουργικά, πνευμονολογικά και παθολογικά τμήματα). Για τους ασθενείς με κορονοιό εφημερεύουν ειδικότητες όπως: ουρολόγοι, χειρουργοί, αλλεργιολόγοι, ΩΡΛ… και όχι πνευμονολόγοι – παθολόγοι όπως απαιτείται. (κατά αναλογία, ως φαίνεται, των δηλώσεων του πρωθυπουργού πως δεν έχουμε ενδείξεις ότι η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη στους ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας!!!
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Από την αρχή της πανδημίας μετατροπή του Νοσοκομείου σε «μιας νόσου» – κορονοϊού, υποβαθμίζοντας και συρρικνώνοντας τη λειτουργία του ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο Νοσηλεύει τους ασθενείς του χωρίς προσωπικό, με υποδομές που καταρρέουν και ελλείψεις απαραίτητων κλινικών, ειδικοτήτων και εξοπλισμού, αλλά έχουν μετακινήσει προσωπικό σε άλλα Νοσοκομεία! Μία ολόκληρη πτέρυγα («Μπόμπολα») ρημάζει ενώ μπορεί να αναπτύξει 100 κρεβάτια νοσηλείας, χειρουργεία και εργαστήρια, την ίδια στιγμή που ο λαός νοσηλεύεται στα ράντζα!
ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ καταπονημένοι, αποδεκατισμένοι, ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, παλεύουν κάτω από το βάρος των αποφάσεων της κυβέρνησης, η οποία εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία με μπαλώματα, χωρίς καμία μόνιμη πρόσληψη και με στοχευμένη υποβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση συνεχίζει και εξελίσσει όλες τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ε.Ε για παράδοση της υγείας στα χέρια των ιδιωτών.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ δίνουν 400 κρεβάτια για τους ασθενείς με κορονοϊό, το ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ έγινε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια συμμετέχουν μόλις με 300 κρεβάτια στην πανδημία και μόνο για «ελαφρά περιστατικά». Κάνουν πάρτι κερδών σε βάρος του αποκαμωμένου ΕΣΥ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση που κρύβει τις τραγικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών πίσω από τις λέξεις «πόλεμος» και «ήρωες της πρώτης γραμμής», απειλώντας με απόλυση υγειονομικούς, με πρόσχημα τον εμβολιασμό».
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της περιοχής, κλιμακώνουν τον αγώνα τους και απαιτούν:
– Την άμεση επαναλειτουργία ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ και για μη covid ασθενείς
– Την αναλογική κατανομή των κλινών covid σε όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής
– Την πλήρη λειτουργία & ανάπτυξη, με συμμετοχή στη Γενική Εφημερία του Παίδων Πεντέλης
– Άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
– Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων-
– Επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων — ΟΧΙ στην κατάργηση της μονιμότητας.
– Την άμεση επίταξη κλινών, απλών & ΜΕΘ, εμβολιασμοί από τον Ιδιωτικό Τομέα χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
– Άνοιγμα όλων των Νοσοκομείων που έκλεισαν την εποχή των μνημονίων
– ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
– ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ».