«Υποχρέωσή μας»
Κλείνοντας την ημερίδα ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, εξέφρασε ως υποχρέωση την προστασία και την καταβολή προσπάθειας για τη διάσωση των ιστορικών «εμβληματικών» δέντρων στην πόλη του Αμαρουσίου. «Είναι αδιανόητο για μας να μην προσπαθήσουμε να σώσουμε τα ιστορικά φοινικόδεντρα του Αμαρουσίου. Με προϋπόθεση η όποια παρέμβασή μας να μην είναι σε βάρος του ανθρώπου, με επεμβάσεις στα συγκεκριμένα προσβεβλημένα δέντρα σε τακτά χρονικά διαστήματα για όσο χρειαστεί θα προσπαθήσουμε να τα διασώσουμε ευελπιστώντας στο καλύτερο αποτέλεσμα».
Οι παριστάμενοι
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτα Κυριακοπούλου, η εντομολόγος – ερευνήτρια στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», ο διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ουρσουλίνες» Χαράλαμπος Μελισσάρης, και εκπρόσωποι της Σχολής, ο διευθυντής του ΙΓΕ Γιώργος Μπαλωτής, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου και 50 φοιτητές, ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου Κατερίνα Κορώνη, εκπρόσωποι από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο γεωπόνος – μέλος του ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς, όπως και εκπρόσωποι από τις εταιρίες Ecopalma Hellas, Total Green.
Από τους συλλόγους της πόλης: η πρόεδρος Συλλόγου Αναβρύτων «Άγιος Δημήτριος» Βασιλεία Σκότη, και μέλη του Συλλόγου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η γραμματέας του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» κ. Μητρογιώργου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Κρηταγενής Ζευς» Άρης Χαιρέτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μυτιληναίων «Ο Νόστος» Άρης Κουζέλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνοικισμού Καρπαθίων Νίκος Μηναδάκης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» Δημήτρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ελευθέριος» Αθανάσιος Νησιώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Παρθενών» Εύα Κολαΐτου, η πρόεδρος του Τοπικού Συστήματος Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Μαριάνθη Ζερβάκη, η ταμίας του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τα Ανάβρυτα» Ματίνα Ρογκάκου, ο εκπρόσωπος των μελισσοκόμων Τριαντάφυλλος Βολιώτης.
Επίσης, παρόντα ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, Σεβαστός Βορέας, Αθανάσιος Μαργέτης, Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος, Νικόλαος Τζιλιγκάκης, Χρήστος Ποτίδης, όπως και εκπρόσωποι από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.
Από το Δήμο Αμαρουσίου: ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο αρμόδιος για θέματα ΣΠΑΠ δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Αθανάσιος Βελής, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Δημήτρης Σμυρνής, καθώς, επίσης, εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου και το Τμήμα Πρασίνου.