Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στο Εστιατόριο, θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ. Πέντε διάσημοι και αγαπημένοι σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος) ξεφυλλίζουν παλιά τετράδια, θυμούνται χαρούμενα οικογενειακά τραπεζώματα και προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα. Ακριβώς δίπλα, ο ιστορικός «Κωνσταντινίδης» θα δημιουργήσει ένα ολόκληρο Ζαχαροπλαστείο με θεαματική διαμόρφωση. Προτείνοντας παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκούς νεωτερισμούς, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνοδεύσουν τα γλυκά του με διαλεχτούς καφέδες και αφεψήματα. Το κρασί και η μπίρα θα έχουν ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ όχι μόνο με τα 30 περίπου περίπτερα παραγωγών τους, αλλά και με το Wine & Beer Bar όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να πιούν διαλεχτά ελληνικά κρασιά με το ποτήρι και μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, τρώγοντας εξαιρετικά αλλαντικά και εκλεκτά τυριά. Πολύ πρωτότυπο θα είναι το Cocktail Bar, όπου ο mixologist της εταιρείας Καρούλιας Άρης Χατζηαντωνίου, θα ετοιμάζει καινοτομίες, δημιουργώντας γαλανόλευκα κοκτέιλ αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να ψηφίσουν για να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες, κερδίζοντας πλούσια δώρα. Επίσης, επιτροπή ειδικών θα απονείμει Βραβεία Συσκευασίας, διαλέγοντας τις πιο ξεχωριστές εμφανίσεις προϊόντων.
Για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, κατόχους Artemis Card (δημότες και κατοίκους Αμαρουσίου), θα ισχύει είσοδος δύο ατόμων με την αγορά ενός εισιτηρίου.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ είναι διαθέσιμα στο site www.elladagiortigefseis.gr, όπου μπορεί επιπλέον να γίνουν κρατήσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Το φεστιβάλ θα λειτουργεί κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Helexpo Palace (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μ ρούσι) Παρασκευή 29/11, 4 μ.μ. – 9 μ.μ. Σάββατο 30/11, 10 π.μ.- 9 μ.μ. Κυριακή 1/12, 10 π.μ.- 9 μ.μ.