Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών παράλληλων εκδηλώσεων φιλοξενείται από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Helexpo Palace με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα 2013», που διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα» με την υποστήριξη, επίσης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού και τουΣυνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας, εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις, μοναδικές γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής από δημοφιλείς σεφ, όλα με έντονο το γιορτινό πρόσημο.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός που συμπυκνώνει τη χαρά της γιορτής, την απόλαυση των γεύσεων και ταυτόχρονα προωθεί την ιδέα του «πατριωτικού καταναλωτισμού» ως ιδιαίτερα σημαντική στη σημερινή συγκυρία στο κρίσιμο σταυροδρόμι ανάπτυξης, ανανέωσης και ανάτασης που χρειάζεται η Ελλάδα.
Περισσότερα από 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους, θα συναντηθούν με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα μαζί με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες.
Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρου εις άκρον της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών ποιοτικών παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στο φεστιβάλ θα είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και ντελικατέσεν, γνωστών και νέων παραγωγών, που διαμορφώνουν μία καινούρια εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων.
Παράλληλες εκδηλώσεις θα εξελίσσονται σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ με πλούσια θεματολογία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ (Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χρόνης Δαμαλάς, Λευτέρης Λαζάρου, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Λουκάκος, Διονύσης Αλέρτας, Χριστόφορος Πέσκιας, Ολιβιέ Καμπανιά, Γιάννης Μπαξεβάνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Ηλίας Σκουλάς), συγγραφείς (Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση), γευσιγνώστες (Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Σωτήρης Γεωργίου, Μαρία Κατσούλη), bartenders (Άρης Χατζηαντωνίου), καθώς και ο αρχιαρτοποιός της αρτοποιίας Βενέτης, Άρης Γιαννακόπουλος.