Μικρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου, σε οικόπεδο του κτήματος Μαδούρου (παράλληλα Αττικής Οδού). Άμεσα έσπευσαν η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου.
Η κατάσβεση της φωτιάς ήταν άμεση και δεν υπήρξε κανένας περαιτέρω κίνδυνος για επέκταση. Εκτός από το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχαν ο Δήμος Αμαρουσίου με δυο υδροφόρες και 1 πυροσβεστικό όχημα, ενώ θετική ήταν η ανταπόκριση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με 1 υδροφόρα καθώς επίσης συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες από την Ροδόπολη, την Εκάλη και τον Βύρωνα.
Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Πέππας και ο Δ. Καρλαύτης.
Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκε άλλη μια εστία πυρκαγιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου μας χάρη στην ετοιμότητα της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, του ΣΠΑΠ και του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και άλλων εθελοντών τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι σε ελάχιστες μέρες, πέντε εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο Δήμο μας, λόγω της ετοιμότητος αλλά εντύπωση κάνει η συχνότητα αυτών κάτι που διερευνούν οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Ελπίζουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα αυτής της διερεύνησης».