Γ. Θεοδωρακόπουλος: «Άμεση και δίκαιη λύση»
Τέλος, από την πλευρά του ο δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τηρεί συμβιβαστική στάση, με γνώμονα πάντα, όπως αναφέρει, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Στην τοποθέτησή του πάνω στο θέμα τονίζει χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι της οδού Βύρωνος αλλά και της ευρύτερης περιοχής ταλαιπωρούνται από τον κυκλοφοριακό φόρτο που υπάρχει. Οι εμπλεκόμενοι Δήμοι πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση. Από την πλευρά μας έχουμε αναθέσει στον συγκοινωνιολόγο Βαγγέλη Ματσούκη μαζί με το Μαρούσι, να μελετήσει το κυκλοφοριακό της Βύρωνος και να καταθέσει σύντομα τις προτάσεις του για την περιοχή». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις προς το συμφέρον των κατοίκων, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Η κυκλοφοριακή μελέτη θα δώσει ανάσα στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια».
Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου
«Να βρεθεί η χρυσή τομή δίχως βιασύνες»
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής γύρω από την Αττική Οδό έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με την υπ’ αριθμό απόφαση 158, η οποία ελήφθη στις 29-05-2007, ενέκρινε ομόφωνα το κλείσιμο των οδών Πετμεζά και Κατσαντώνη στο νότιο μέρος αυτών, όπου εφάπτεται με τον παράδρομο της Αττικής Οδού, ώστε η ροή των οχημάτων που εισέρχονται στον Δήμο μας μέσω της οδού Βύρωνος να οδηγούνται προς τον κόμβο της Λεωφόρου Κύμης. Η ομοφωνία της απόφασης αποδίδεται στην εκτίμηση του μεγέθους του κυκλοφοριακού προβλήματος που υφίσταντο οι κάτοικοι της περιοχής και στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων, κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων για συνεχή όχλησή τους.
Υπενθυμίζουμε πως με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφάρμοσε ο Δήμος Αμαρουσίου και ιδιαίτερα μετά την κατασκευή εμπορικών κέντρων (όπως THE MALL), μεγάλο μέρος της κυκλοφοριακής ροής του Δήμου Αμαρουσίου οδηγήθηκε στην οδό Βύρωνος με αποτέλεσμα να επιφορτιστούν στενοί δρόμοι του Δήμου Ηρακλείου, όπως οι οδοί Πετμεζά και Κατσαντώνη από οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Κύμης και την Αττική Οδό.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, έχοντας επίγνωση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που εξακολουθεί να υφίσταται στη διαδημοτική οδό Βύρωνος, βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους Αμαρουσίου και Πεύκης, προκειμένου να δοθεί μια δίκαιη λύση, όπως σωστά δήλωσε ο δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τριών εμπλεκόμενων δημάρχων, του συγκοινωνιολόγου Βαγγέλη Ματσούκη και άλλων αρμόδιων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Βύρωνος, οι δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προκάλεσαν έκπληξη, δεδομένου ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση συνεργασίας και εύρεσης μιας χρυσής τομής, θέτοντας υπό εξέταση τις προτάσεις και τις μελέτες που κατατίθενται».
Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος τονίζει τα εξής:
«Αναγνωρίζω την ισχυρή βούληση των δημάρχων Αμαρουσίου και Πεύκης να θέσουν ένα τέλος στο μείζον αυτό πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, δεν χρειάζεται να οξυνθεί το κλίμα με ηχηρές δηλώσεις, προτού οριστικοποιηθούν οι επίσημες θέσεις εκάστου Δήμου. Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει προδικάσει κάτι, καθώς βρισκόμαστε ακόμη σε επικοινωνία και αναμένουμε τη νέα μελέτη που δρομολογείται. Είναι ευτυχής συγκυρία που οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι προσβλέπουμε στο συμφέρον των κατοίκων και των όμορων Δήμων. Θεωρώ πως στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα πρέπει να σταθμιστούν από κοινού τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της όποιας προτεινόμενης κυκλοφοριακής μελέτης για τους εμπλεκόμενους Δήμους. Θα πρέπει να εξεταστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι προτάσεις, χωρίς να υποκινούμαστε από βιασύνη, διότι είναι καιρός να δοθεί μια οριστική και όχι προσωρινή λύση στο πρόβλημα με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».





































































































