Ορκίστηκε από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ο Κώστας Ζαπαντιώτης, ο οποίος αντικαθιστά τον Στάθη Ραγκούση, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα λόγω των υποχρεώσεών του ως ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.
Μετά την παρέλευση ενός μηνός, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ο Κ. Ζαπαντιώτης καταλαμβάνει αυτοδίκαια τη θέση του Στ. Ραγκούση, ως ο πρώτος επιλαχών με βάση τον αριθμό ψήφων υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο γραφείο του δημάρχου, κατά την οποία αναγνώστηκε ο όρκος και υπογράφηκαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε στον Κ. Ζαπαντιώτη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, σημειώνοντας ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να προσφέρει στην πόλη από όπου και αν προέρχεται.
Ο Κ. Ζαπαντιώτης, από την πλευρά του, κάλεσε τη δημοτική αρχή, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά το Μαρούσι, «να αναλάβει πολιτική και θεσμική πρωτοβουλία διαπαραταξιακής συνεννόησης, σύνθεσης και σύμπλευσης, προκειμένου να υπάρξει δράση προς τα μπρος για την πόλη, με ευρεία συναίνεση και απήχηση και όχι αντίδραση που την κρατάει φυλακισμένη στα μεγάλα της προβλήματα». Και πρόσθεσε: «Σε μια τέτοια προσπάθεια εγώ θα είμαι στο πλευρό σας».
Η… διαδρομή του Κώστα Ζαπαντιώτη
Ο Κώστας Ζαπαντιώτης γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία το 1953 και ζει στο Μαρούσι από το 1970. Σπούδασε οικονομικά και είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας επιχείρηση στο κέντρο της πόλης.
Είναι γνωστός στον χώρο του Αμαρουσίου από την εποχή που ήταν μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και από την έντονη πολιτική και κοινωνική δράση του στον χώρο της Αριστεράς, με συνδυασμό της οποίας εξελέγη τις δύο πρώτες φορές πριν το 1990, όταν άρχισε να ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ συνέχισε να εκλέγεται και με το συνδυασμό του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Τζανίκου.
Την τετραετία 1990 – 1994 ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, μέλος του δ.σ. του Πνευματικού Κέντρου και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου και αντιδήμαρχος υπεύθυνος των μαζικών φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς επίσης και για θέματα παιδείας.
Στις εκλογές του 2010, συμμετείχε με τον συνδυασμό «Μαρούσι: Επιστροφή Στο Μέλλον» του Ηλία Γιαννακάκου και έλαβε 440 ψήφους, παραμένοντας πρώτος επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού.
Είναι παντρεμένος με τη Θάλεια Αμοργιαννιώτη και έχει δύο παιδιά.







































































































