Συγκέντρωση των υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου για την εκτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών.
Στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης ευχαρίστησε «τους 4.810 Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό, τους υποψήφιους, τις υποψήφιες καθώς και τους φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού, που πρόσφεραν εθελοντικά και με ενθουσιασμό τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΠΑΜ που στήριξαν το συνδυασμό».
Στη συνέχεια συνεχάρη τις/τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τόνισε: «Ήταν ένας ωραίος και ανιδιοτελής αγώνας που μας έφερε όλους πιο κοντά, ανέδειξε την αξία της συλλογικότητας και της συμμετοχής και άνοιξε δρόμους για τους τρόπους βελτίωσης της ζωής μας στην πόλη, σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αναδειχθήκαμε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Αυτό αποτελεί ιστορική πρωτιά στην πόλη για παράταξη με αριστερό πρόσημο στο πρόγραμμά της. Είναι γεγονός που μας ενθουσιάζει, αλλά ταυτόχρονα μας φορτώνει και μεγάλη ευθύνη».
Ωστόσο, ο κ. Μαγιάκης υπογράμμισε, ότι «το ποσοστό που πετύχαμε υπολείπεται αυτού που αναμέναμε» και ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό. Μεταξύ των κυριοτέρων αιτίων αναφέρθηκαν «η χαμηλή κοινωνική διείσδυση, η καθυστέρηση στην τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου και η ελλιπής επικοινωνιακή τακτική του συνδυασμού στο διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών, σε αντίθεση με την τακτική του συνδυασμού του κ. Πατούλη που αξιοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις σχέσεις του με τα μέσα επικοινωνίας, στηρίχθηκε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια του κ. Σγουρού και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποίησε εντελώς παράτυπα τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών και τον μηχανισμό του Δήμου στον προεκλογικό του αγώνα, διέπραξε παραβάσεις του εκλογικού νόμου, εξυπηρέτησε με πελατειακή λογική τους πολίτες και εν τέλει τους έπεισε για την αποτελεσματικότητα της αυτοδιοικητικής του πολιτικής».
Τα μέλη του συνδυασμού εκτίμησαν ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πυκνή σε πολιτικές εξελίξεις και ότι θα επηρεάσουν αναμφισβήτητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον κ. Μαγιάκη να υπογραμμίζει: «Εμείς θα υπερασπίσουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας, θα αναβαθμίσουμε την αυτοδιοικητική μας παρουσία και θα αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες της προηγούμενης περιόδου. Ο ρόλος μας σαν μείζονος μειοψηφίας δεν θα πρέπει να εξαντληθεί στην αντιπολίτευση αλλά και στην προβολή προς την κοινωνία των δικών μας προγραμματικών θέσεων και προτάσεων. Δεν αρκεί όμως η διατύπωση θέσεων και η παραγωγή συγκεκριμένης αυτοδιοικητικής πολιτικής. Επιβάλλεται η δημιουργία γεγονότων στην πόλη για την προβολή τους με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας και την ανάδειξη νέων προσώπων. Η τακτική μας απέναντι στις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας θα καθοριστεί με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις σε μια προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικών συγκλίσεων».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γ. Καραμέρος, νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, ο οποίος, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, στη συνέχεια αναφέρθηκε «στη μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία της ανατροπής που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής» και δήλωσε ότι «από τη θεσμική του θέση θα προσπαθήσει να έχει καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».
Η συνάντηση έκλεισε με τα μέλη του συνδυασμού να αποφασίζουν ότι μέσα στον Ιούνιο και σε επόμενη συγκέντρωση θα καθοριστεί το οργανωτικό σχήμα λειτουργίας, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί και μεγάλη εορταστική εκδήλωση που θα κληθούν να συμμετάσχουν οι φίλες και οι φίλοι του συνδυασμού.