Ο Πέτρος Κούκουζας υπογράμμισε την ανάγκη για λόγους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, να εξασφαλίζεται η συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών συλλόγων στη διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος. Η αντίστοιχη Επιτροπή Διαβούλευσης υποβαθμίζεται και παρακάμπτεται συστηματικά.
Η αύξηση του προϋπολογισμού τεχνικού προγράμματος οφείλεται κυρίως στα έργα ομβρίων, σε πολλά έργα που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει το 2014 και επανεξαγγέλονται, για να μη μιλήσουμε για έργα που ούτε καν ξεκίνησαν, ιδιαίτερα στη διεύθυνση καθαριότητας ή σε τομείς που αφορούν την ποιότητα ζωής και τη συντήρηση των σχολείων.
Ο Π. Κούκουζας επανέλαβε την πρότασή μας για αύξηση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του Αμαρουσίου, ώστε να πραγματοποιηθούν έργα που θα ανακουφίζουν τις περιοχές αυτές από την πολύ μεγάλη επιβάρυνση που έχουν υποστεί από την εγκατάσταση αυτών των επιχειρήσεων.
Η Μαίρη Διακολιού επικεντρώθηκε στο θέμα της διαχείρισης απορριμάτων. Οι προβλέψεις του Τεχνικού προγράμματος χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα και προχειρότητα, απουσιάζει ένα συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμάτων. Προβλέπονται μελέτες για τους χώρους διαλογής απορριμάτων χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες για τις μεθόδους επεξεργασίας τους, τις ποσότητες ή τη διάθεσή τους. Ενώ η διαχείριση απορριμάτων αποτελεί ένα ενιαίο αντικείμενο δράσης, ο Δήμος προκρίνει το δυσλειτουργικό ή ύποπτο κατακερματισμό του αντικειμένου σε διάφορα μικρά έργα μικρότερα των 15 χιλιάδων ευρώ που επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση.
Όπως είπε ο Λευτέρης Μαγιάκης στην ομιλία του, τα δικά μας οράματα για την Αυτοδιοίκηση δεν χωράνε στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που μας επιβάλλει η κυβέρνηση, ούτε στις λογικές εκχώρησης και ιδιωτικοποίησης που επιχειρεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου.