Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 η εκδήλωση «Η γειτονιά χορεύει», στο ανακατασκευασμένο γήπεδο της Πλατείας Κυθήρων στη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Απομάχων), στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων που διοργανώνει κάθε Πέμπτη απόγευμα η Αμκε ΙΑΣΙΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και με την συμμετοχή συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Πόντο και πλημμύρισε με ήχους, χορούς και γεύσεις της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού, με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης». Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, αφηγήσεις και κεράσματα δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα, που ένωσε μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή χαράς και μνήμης.
«Ήταν μια ακόμα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ της Πλατείας Κυθήρων, έναν χώρο που ανακατασκευάστηκε πλήρως από το Τεχνικό Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Χάρη στις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν, το γήπεδο αποτελεί πλέον έναν σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας για τη γειτονιά, έναν τόπο συνάντησης και πολιτισμού που ανήκει σε όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ του κοινού ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ αναμίχθηκε με τους χορευτές και διασκέδασε επίσης μαζί τους, η αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ευτυχία Παπαλουκά, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηλίας Επιτρόπου και ο αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Εθελοντισμού, Γιώργος Κελλίδης. Παρίσταντο, επίσης, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Μπόβος και Γιώργος Ανεμογιάννης.
Στην ανακοίνωσή του επίσης, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει θερμές ευχαριστίες: Στη ΜΨΑ Άγιος Κοσμάς της ΑΜΚΕ Ίασις, στον Σύλλογο Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» και «σε όλους τους κατοίκους της γειτονιάς που αγκάλιασαν την εκδήλωση με την παρουσία και το χαμόγελό τους. Ο Δήμος συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής και πολιτισμού, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού της πόλης μας».