Με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Πολιτών υπέρ του “Όχι” Αμαρουσίου» καταδίκασε τον βανδαλισμό περιπτέρου υπέρ του «ναι» στο κέντρο του Αμαρουσίου την Πέμπτη 2 Ιουλίου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Πρωτοβουλία Πολιτών υπέρ του «Όχι» Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό δολιοφθοράς που σημειώθηκε το βράδυ της 2 προς 3/7 σε εκλογικό περίπτερο που έχει τοποθετηθεί στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5/7.
Η βία ωφελεί μόνο εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν τους θεσμούς της δημοκρατίας, όπως είναι το δημοψήφισμα. Εκείνους που φοβούνται την επιλογή των Ελλήνων Πολιτών.
Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες με νηφαλιότητα θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα την προσεχή Κυριακή για να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα δικαιώματα τους, ανεξάρτητα με το τι θα επιλέξουν».