Την έκθεση με πρωτότυπα έργα εφαρμοσμένων τεχνών των σπουδαστών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού είχε την ευκαιρία να θαυμάσει πλήθος επισκεπτών, στα εγκαίνια της έκθεσης «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας».
Η εικαστικός, δασκάλα των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, Ελένη Γραφάκου, δίνοντας το στίγμα της έκθεσης, που περιλαμβάνει εξαίρετα έργα, κατασκευασμένα με απλά μέσα, τεχνικές και υλικά, μετέφερε στον χαιρετισμό της τα λόγια του εικαστικού Γιώργου Παζόγκα λέγοντας:
«…Δεν κλείνεις ραντεβού με την Τέχνη. Η Τέχνη είναι παντού. Δεν υπάρχουν ευτελή και ακριβά ή σοβαρά και μη υλικά. ‘’Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας’’ έλεγε ο Περικλής στον Επιτάφιο. Η Τέχνη υπάρχει παντού. Μπορεί να τη συναντήσουμε σε μια στροφή του δρόμου, σε μία απροσδόκητη εικόνα, στο τυχαίο, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να τη δούμε…»
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης παρέστη στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, στην οποία παρουσίασαν τα έργα τους περισσότεροι από 350 ενήλικες, καθώς και 20 παιδιά με τους γονείς, που συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου, μία συνάντηση που γονείς και παιδιά δημιουργούν μαζί, υπό τη καθοδήγηση των εικαστικών καθηγητριών τους Μαλβίνας και Ελένης Γραφάκου.
Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη τους σπουδαστές των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών για τη φαντασία το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους και επανέλαβε τη σταθερή βούληση της δημοτικής αρχής, παρά τους χαλεπούς καιρούς, να συνεχίσει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού να παράγει πολιτισμό και να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους για όλους.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Αντώνης Παρτσινέβελος και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Αναστασιάδου.
Για την ανάγκη να εντάξουμε την τέχνη στη ζωή μας μίλησαν στον χαιρετισμό τους η Α. Κουρουξίδη, εκπρόσωπος των γονέων των τμημάτων παιδικής χειροτεχνίας και η Ε. Ζιώγα, εκπρόσωπος των σπουδαστών των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Εναλλακτικού κοσμήματος.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν το εξαιρετικό μουσικό άκουσμα που πρόσφεραν οι καθηγήτριες του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Α. Γιαννοπούλου στο βιολοντσέλο, Μ. Καραγιάννη στο βιολί και ο καθηγητής Σ. Σταθουλόπουλος στο βιολί, παράλληλα με το υπέροχη χορευτική παρουσίαση των δύο μικρών χορευτριών, από τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Δήμου Αμαρουσίου.
Η έκθεση των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών (Μπατίκ – Ανανέωση παλαιών επίπλων – πατίνες επίπλων – μαριονέτα – μικρογλυπτική – βενετσιάνικη μάσκα – νέες μορφές εναλλακτικού κοσμήματος – press papie – παιδική χειροτεχνία) φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85), μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.
Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00 – 13:00 και από τις 17:00 – 20:00.