Η πρόσφατη συζήτηση που άνοιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι περιείχε και την περίπτωση του κτήματος Καρέλλα, το οποίο έριξε στο τραπέζι η μείζων μειοψηφία ως εναλλακτική πρόταση σε σχέση με αυτή που προωθεί η διοίκηση (στην προηγούμενη θέση του, στον Άγιο Θωμά).
Η διοίκηση είχε απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή γηπέδου στο «Καρέλλα» λόγω γνωμοδότησης από τη ΓΓΑ ότι υπάρχουν κλίσεις του εδάφους που καθιστούν πολύ δύσκολη την υποστήριξη ενός γηπεδικού χώρου εκεί.
Θέση για το θέμα παίρνει και ο σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», καθώς, με ανακοίνωσή του που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα τους, επιτίθεται κατά όσων επανέφεραν το σενάριο της κατασκευής του γηπέδου στο κτήμα Καρέλλα. Ο σύλλογος μιλά ευθέως για επιχειρηματικές βλέψεις για τον χώρο που υπάρχουν από την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας όσα κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί από αυτήν στο παρελθόν, αλλά και την ανάμειξη της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών στη διεκδίκηση του χώρου.
Αναλυτικά, στην επιστολή τους οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» αναφέρουν τα εξής:
«Φαίνεται ότι αρκετά χρόνια μετά την τυπική αποχώρηση του κ. Π. Τζανίκου από τα κοινά, το πνεύμα του θα πλανάται πάνω από το Κτήμα Καρέλλα.
Γήπεδο ποδοσφαίρου, Αττική Ακαδημία Περιβάλλοντος, ολυμπιακή πισίνα, “φουσκωτό” κτήριο (inflated building) για εκδηλώσεις χειμώνα – καλοκαίρι, ανοικτό πέτρινο θέατρο, υποστηρικτικά κτήρια για όλα τα παραπάνω, ποδηλατόδρομοι, τα απαραίτητα πάρκινγκ, κλπ., είναι σχέδια που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί αρμοδίως για το πολύπαθο κτήμα. Όλα μαζί συναποτελούν μία μείζονα εγκατάσταση αθλήσεως και αναψυχής, σύμφωνη με την αντίληψη Τζανίκου, αλλά εντελώς αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον και τις προεκλογικές υποσχέσεις του νυν δημάρχου περί χώρου πρασίνου με ήπιες χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Προσφάτως η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ανακατασκευάσει το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης στον Άγιο Θωμά, εκεί όπου αυτό βρισκόταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σχέδιο κατασκευής του στο Κτήμα Καρέλλα εγκαταλείφθηκε κατόπιν γνωμοδοτήσεως της ΓΓΑ ότι λόγω των υφισταμένων εκεί κλίσεων του εδάφους (σ.σ. οι οποίες επί χρόνια μπαζώνονται παρανόμως ώστε να εξαφανισθούν), τυχόν γήπεδο θα χρειαζόταν μεγάλους όγκους τσιμέντου.
Διαφωνώντας με την απόφαση, ο εκ των στενών συνεργατών Τζανίκου, δημοτικός σύμβουλος κ. Συκαμιώτης, διακήρυξε ότι το Μαρούσι δεν χρειάζεται γήπεδο 5 Χ 5, αλλά γήπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών, για το οποίο η σωστή θέση είναι το Καρέλλα. Ξαναζωντάνεψε η γνωστή άποψη Τζανίκου, ότι το Κτήμα Καρέλλα -η επόμενη μεγάλη ιδέα του Αμαρουσίου κατά τον πρώην δήμαρχο- πρέπει να υλοποιηθεί με οδηγό το Mall, δηλαδή, φαραωνικά, με πολλούς επισκέπτες, μεγάλους τζίρους και υποβάθμιση της περιοχής (βλ. Ψαλίδι…).
Ποιοι πολεμούν εδώ και χρόνια να κάνουν μπίζνες στο Καρέλλα; Τι σχεδίαζε ο κ. Τζανίκος όταν δανειζόταν 26,5 εκατ. για να το απαλλοτριώσει; Ποιος ενδιαφερόταν το 2003 να επενδύσει εκεί 40 – 90 εκατ. ευρώ για θεματικό πάρκο; Ποιος ενδιαφέρεται σήμερα να αγοράσει το κομμάτι του Κτήματος που διεκδικεί η Ελεήμων Εταιρεία; Τι έχει στο μυαλό της η Ελεήμων όταν προτείνει στον Δήμο να “έρθει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για όλους”; Και γιατί ο κ. Συκαμιώτης επιμένει να γίνει εκεί και μόνον εκεί, ποδοσφαιρικό γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών για ερασιτεχνικές – υποτίθεται – ποδοσφαιρικές ομάδες ενός προαστίου της Αθήνας;
Η μείζων εμπορική εκμετάλλευση (θεματικό πάρκο 1.500.000 επισκεπτών ετησίως με είσοδο 20 ευρώ/άτομο) που σχεδίαζε ο κ. Τζανίκος το 2003, σταμάτησε με ασφαλιστικά μέτρα των Φίλων του Δάσους Συγγρού. Σήμερα επανεμφανίζεται παραλλαγμένη σε άθροισμα επί μέρους έργων, που όμως όλα μαζί συνθέτουν μείζον κέντρο αθλητισμού και αναψυχής για όλα τα βόρεια προάστια και όχι μόνον. Ποιος ενδιαφέρεται αυτή τη φορά να επενδύσει; Τι ρόλο παίζει η Ελεήμων Εταιρεία και ο Δήμος; Και τι θα κάνουμε οι κάτοικοι για να μην πληρώσουμε τελικώς τα σπασμένα όπως πληρώνουν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν για το Mall οι κάτοικοι του Ψαλιδίου;».