«Δεν υπάρχει πιο πιστός φίλος από ένα βιβλίο» – Ernest Hemingway.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εύμαρος, διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένη Μυτηλινάκη, με τίτλο «Ο κύριος Μ. δεν πρόλαβε».
Λίγα λόγια για το βιβλίο (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του)
Μια ματιά στην ελληνική κοινωνία είναι αυτή η συλλογή διηγημάτων. Με τις πληγές της, με τα διαχρονικά βάσανά της, αλλά και με τα αξιοθαύμαστα χαρίσματα της ιδιοσυστασίας της. Η δύναμη της αδελφικής αγάπης, η φλόγα του πάθους που καίει ξερά και χλωρά στο διάβα του, η συντριβή της μάνας που έχασε το παιδί της. Η φαινομενικά αναίτια μοχθηρία, που τραυματίζει, και ο θρίαμβος της ανθρώπινης καλοσύνης, που επουλώνει τα ψυχικά τραύματα και φανερώνει την ομορφιά της ζωής. Το μυστήριο που διέπει τις σχέσεις των εραστών. Η υπόγεια και υπαινικτική βία. Η αλόγιστη και επιζήμια κατάχρηση των αγαθών της γης. Μια απόπειρα ψηλάφησης των πληγών αυτού του ιστορικού λαού και της σισύφειας πορείας του μέσα στον χρόνο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
• Γεωργία Σακκά, φιλόλογος
• Καλλίτσα Βλάχου, κριτικός κινηματογράφου – εκπαιδευτικός
• Νάνσυ Δανέλη, συγγραφέας
• και η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Μυτηλινάκη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ελένη Γρηγορίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος, Πέτρος Κακολύρης. Η βραδιά θα κλείσει με ωραία μουσική.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Ειδήσεις από τη Μεταμόρφωση στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook