Ερώτηση προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευτυχία Παπαλουκά και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας & Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Κοττέ με θέμα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί, τα οποία σχετίζονται με τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο του αντιπλημμυρικού έργου της οδού Σκρα, κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Nίκος Σερετάκης.
Στην ερώτησή του ζητά ενημέρωση αναφορικά με την αποκατάσταση του οδοστρώματος από την εργολήπτρια εταιρεία, αλλά και τις ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των μαθητών από τα οχήματα του εργοταξίου.
Στο κείμενό του, ο κ. Σερετάκης αναφέρει:
«Κυρία Παπαλουκά, κύριε Κοττέ
Σας μεταφέρουμε παράπονα και προβλήματα που έχουν εκφράσει συνδημότες μας και σχετίζονται με το αντιπλημμυρικό της Σκρα.
Οι εργολήπτες του έργου, ακολουθώντας την πεπατημένη που έχουμε βιώσει και σε άλλα μεγάλα δημόσια έργα στο Δήμο μας, πάνω στη βιάση τους και επιδιώκοντας το μέγιστο κέρδος αφήνουν προβλήματα και παραγνωρίζουν βασικούς κανόνες ασφαλείας.
Θυμίζουμε την πλημμελή σήμανση και την έλλειψη οριοθέτησης κατά τις εκσκαφές μπροστά μάλιστα από σχολεία, το παραλίγο σοβαρό τραυματισμό μαθητή του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, την αυθαίρετη στάθμευση εργοταξιακών οχημάτων κοκ.
Συγκεκριμένα:
– Σε τμήματα της οδού Πλαστήρα έχουν προκληθεί ζημιές στο οδόστρωμα από τα μηχανήματα οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί και υπάρχουν μπαλώματα παντού
– Στην οδό Τρωάδος, στο ύψος του 2ου ΓΕΛ, υπάρχει εργοταξιακό όχημα παρκαρισμένο επί του πεζοδρομίου εδώ και εβδομάδες, με ότι αυτό συνεπαγόταν για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.
Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί και κώνοι επί του οδοστρώματος ώστε να μην μπλοκάρεται η είσοδος – έξοδος από το «πάρκινγκ».
Περιττό να πούμε ότι εάν επρόκειτο για ΙΧ ο ιδιοκτήτης του θα το έψαχνε στο γκαράζ της τροχαίας
Διαπιστώνουμε ότι επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά η στάση ανοχής του Δήμου απέναντι στις κατασκευάστριες εταιρείες που έχουμε δει και παλιότερα.
Ρωτάμε:
– Τι ενέργειες έχουν γίνει για την αποκατάσταση του οδοστρώματος από την εργολήπτρια εταιρεία και πότε θα ολοκληρωθούν.
– Το ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αστυνομία για το εργοταξιακό όχημα που βρίσκεται παράνομα και επικίνδυνα σταθμευμένο μπροστά από το 2ο ΓΕΛ, για την απομάκρυνση του και την προάσπιση της ασφάλειας μαθητών και περιοίκων».