Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ανέφερε ότι το έργο της μεταφοράς των πυλώνων υπερυψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη θα δημοπρατηθεί εντός του Μαϊου, όπως συμφώνησαν σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης και η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, η μείζονα μειοψηφία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το έργο παραδόθηκε έτοιμο από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει ήδη καθυστερήσει.
Αναλυτικά, η «Δημοτική Συμμαχία» καλώντας την Δήμαρχο να «ξεκινήσει το έργο και να αφήσει το λαϊκισμό στην άκρη» αναφέρει:
«Το έργο μεταφοράς των πυλώνων σας το παραδώσαμε έτοιμο, με υπογεγραμμένη Σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ, εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 9 μήνες, με ρήτρα για καθυστέρηση. Τον Ιούνιο θα έπρεπε να τελειώνει αν υλοποιούσατε τη σύμβαση. Σταματήστε πλέον να λαϊκίζετε ότι απαλλάξατε το Δήμο από 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Είστε νέος άνθρωπος και δυστυχώς λειτουργείτε με λογικές παλαιοκοματισμού.
Το 1,5 εκατομμύριο ήταν χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και οι 804.000 δάνειο από το Παρακαταθηκών, που όπως σας προτείναμε, βάζοντας χρήματα του Δήμου σε αυτό, που άφθονα σας αφήσαμε (5,6 εκατομμύρια στο ταμείο) και εσείς πλέον διατυμπανίζετε ότι θα έχετε 50.000 τόκους ετησίως, η τελική επιβάρυνση του Δήμου θα ήταν 4.200 ευρώ το μήνα. Και τονίζουμε επιβάρυνση του Δήμου, όχι των δημοτών, όπως εντέχνως εσείς και κάποια παπαγαλάκια διακινούν. Καμιά επιβάρυνση για τους δημότες δεν θα προέκυπτε. Από τα συνήθη έσοδα του ο Δήμος είχε να βάλει 4.200 το μήνα. Δόξα το Θεό και το λαό όπως θέλετε πέστε το, αφήσαμε εύρωστο οικονομικά και άρτια λειτουργικά Δήμο. Και μη μας πείτε ότι δεν είχε να τα βάλει, γιατί θα μιλήσουμε!
Η ουσία είναι ξεκινήσετε το έργο και όχι οι καθημερινές ανακοινώσεις με ‘’θα’’ για να αλλάξετε την ατζέντα των συμβαινόντων στο Δήμο που δεν σας ευνοεί. Και μην αναφέρεστε στον κορωνοϊό κατά το δοκούν. Τελικά τι είναι κακός για σας όταν σας καθυστερεί, όπως λέτε, και καλός όταν πρόκειται για απ’ ευθείας αναθέσεις. Βάλτε λοιπόν το έργο μπροστά και αφήστε του εξυπνακισμούς στην άκρη. Φερθείτε έξυπνα και όχι μίζερα. Βγείτε και πέστε και μια καλή κουβέντα για τη προηγούμενη διοίκηση για το έργο. Μην κάνετε σαν μικρό παιδί που θέλει όλα τα παιχνίδια και τα δικά του και των άλλων δικά του.
Θα μας αναγκάσετε να σας θυμίσουμε τη λαική παροιμία «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου». Θυμάστε στα εγκαίνια του έργου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, η τότε Κυβέρνηση είχε το πολιτικό πολιτισμό να καλέσει και τη προηγούμενη που το είχε δρομολογήσει. Η ουσία είναι να ξεκινήσει το έργο, που είναι έργο για την προστασία της υγείας των πολιτών. Εμείς με παρρησία καλώς ορίσαμε τους νέους όρους χρηματοδότησης, μολονότι ήταν το έλασσον, για να ξεκινήσει και να τελειώσει το έργο. Και αν με το καλό γίνει σύντομα ,όλοι που βάλαμε το λιθαράκι μας ,και εμείς και εσείς, και πολλοί άλλοι εντός και εκτός Δήμου(γιατί ένα τόσο μέγα έργο απαιτεί ευρύτατες συνέργειες) θα νιώθουμε ότι κάναμε κάτι καλό για τη κοινωνία. Και αυτή θα είναι η ηθική μας ικανοποίηση. Ότι κάναμε το χρέος μας στη κοινωνία».