«Η Δήμητρα Κεχαγιά συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, εδώ ταιριάζει η λαϊκή παροιμία ‘’ο μαθητής ξεπέρασε και τον δάσκαλο’’, όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Μανώλης Γραφάκος, που στην ιστορία έχει γραφτεί ως ο δήμαρχος που χρεοκόπησε τον πρώην Δήμο Μελισσίων».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Μπροστά Μαζί» με επικεφαλής της Λευτέρη Κοντουλάκο, η οποία κάνει λόγο για «υπόγειες συμφωνίες» της δημάρχου Πεντέλης με τον Δήμο Παλλήνης – Γέρακα.
Ο συνδυασμός, αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
«Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεπουλήσει την ιστορική περιοχή της Πεντέλης, την Νταού, αφού έδωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο, σε ιδιώτες στην ‘’προνομιακή’’ τιμή των 120.000 ευρώ, αφού εντέχνως δεν έκανε αίτημα ώστε να προσληφθούν εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την λειτουργία των ΚΔΑΠ, όπου ο δήμος μας θα λάμβανε κρατική επιχορήγηση, αλλά προτίμησε να τα δώσει σε ιδιώτες με πολύ υψηλό τίμημα, αφού για την Ψυχική Υγεία, όπου οι απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρία, που τυγχάνει να συνεργαζότανε υποψήφιος του συνδυασμού της, πέφτουν βροχή, βγάζει και διαγωνισμό ύψους 250.000 ευρώ, έρχεται και η ώρα να ξεπουλήσει τον οικισμό της Πεντέλης, τον Άγιο Δημήτριο.
Ήδη έχει κάνει τις υπόγειες συμφωνίες της με τον Δήμο Παλλήνης – Γέρακα και εντέχνως στην απογραφή του πληθυσμού που συμβαίνει αυτή την περίοδο, δεν στέλνει στον συγκεκριμένο οικισμό απογραφείς από το Δήμο Πεντέλης, αλλά από το Δήμο Παλλήνης-Γέρακα, ενώ στην Απογραφή του 2011 είχαν πάει από το Δήμο Πεντέλης.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία και των τριών δημοτικών κοινοτήτων, ίσως και παγκόσμια, που δήμαρχος προσπαθεί να αφαιρέσει οικισμούς από τα διοικητικά τους όρια.
Σε καλούμε να συμμορφωθείς για τα επόμενα τελευταία σου δύο χρόνια στη θέση της δημάρχου Πεντέλης και να στείλεις άμεσα στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου απογραφείς του Δήμου Πεντέλης.
Η ιστορία του Δήμου Πεντέλης θα γράψει με μελανά γράμματα το όνομά σου».