Συνεδρίασε εκτάκτως, υπό την προεδρία της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πεντέλης, με αντικείμενο την λήψη αποφάσεων για τη λήψη μέτρων και τη θέση του μηχανισμού σε ετοιμότητα για την διαχείριση των συνθηκών που θα δημιουργήσει το έκτακτο καιρικό φαινόμενο του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανός που αναμένεται με βάση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ΕΜΥ να πλήξει την Αττική τις επόμενες ώρες.
Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, έδωσε οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προετοιμασία του έμψυχου δυναμικού, του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος. Παράλληλα, προχώρησε σε καταγραφή των ενεργειών που γίνονται προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, αναφέροντας τα εξής:
-«Οι Υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντές του Κλιμακίου Πολιτικής Προστασία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να παράσχουν την συνδρομή τους οπότε τους ζητηθεί»
-«Τα 4 καλαθοφόρα οχήματα του Δήμου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα».
-«Ένα όχημα ανά δημοτική κοινότητα θα περιπολεί κατά την εκδήλωση του φαινομένου για να επέμβει άμεσα εάν και όποτε χρειαστεί».
-«Οι αντλίες του Δήμου είναι έτοιμες συντηρημένες και σε λειτουργία για τυχόν περιστατικά απάντλησης υδάτων».
-«Η Υπηρεσία Πρασίνου θα είναι σε ετοιμότητα για τυχόν ανάγκη από πτώση δέντρων».
-«Φρεάτια και δρόμοι έχουν καθαριστεί».
-«Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης θα είναι σε επιφυλακή και οι πολίτες μπορούν να το καλούν για κάθε έκτακτη ανάγκη στο 2108040580, καθώς και την Πυροσβεστική στο 199».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παίρνοντας το λόγο ανέφερε ότι «ο Σύνδεσμος είναι στη διάθεση του Δήμου για να τον συνδράμει αν παραστεί ανάγκη καθώς διαθέτει στον εξοπλισμό του 3 βενζινοαντλίες, 3 ηλεκτρικές αντλίες, μία αντλία επί οχήματος Bremach για απαντλήσεις υδάτων και αλυσοπρίονα για τυχόν κοπές κλαδιών». Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις των υπολοίπων παρισταμένων.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η Δήμητρα Κεχαγιά ευχαρίστησε τους παρισταμένους, τους εργαζομένους του Δήμου, καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών οργανώσεων για την παρουσία τους και για τη συμβολή τους όταν και όποτε αυτό ζητηθεί και κατέληξε «ζητώ από όλους όσοι και πάλι θα είναι σε επιφυλακή να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στην προστασία και την ασφάλεια καταρχήν τη δική τους και κατόπιν των πολιτών».
Διαβάστε: Έκτακτη συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας στον Βόρειο Τομέα ενόψει «Ιανού»