Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της ΔΑΣ Τάσος Καρατζής διαμαρτυρήθηκε, καθώς, ως μη μέλος της Δημαρχιακής, δεν γνώριζε το θέμα: «Δεν αμφισβητούμε τις καταγγελίες Παπακωνσταντίνου. Φαίνεται όντως ότι υπάρχει ζήτημα. Έπρεπε όμως να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτό, με στοιχεία. Να ενημερωθούμε κι εμείς. Η ΔΑΣ πάντα μιλά για διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα. Από την άλλη κι ο καταγγέλων έχει την ευθύνη της απόδειξης όσων καταγγέλλει. Μην κάνουμε όμως συνέχεια την αίθουσα του Δ.Σ. δικαστήριο», κατέληξε.
Σε πιο προσωπικό τόνο και προς το ακροατήριο απευθύνθηκε η δημοτική σύμβουλος της ομάδας των «6» Ευαγγελία Μπουσίου: «Ως μέλος της πλειοψηφίας ήμουν περήφανη για τον δήμαρχο. Έπαψα να είμαι μέσα σε έναν χρόνο. Εξυβρίστηκα και κατασυκοφαντήθηκα. Στον τρίτο χρόνο άλλαξα θέση (σ.σ.: αναφορά στην αλλαγή εδράνων). Στην αρχή του 4ου έτους τι βλέπουμε; Πραγματικά γνωρίζαμε ότι γίνονταν πληρωμές χωρίς εντάλματα, για εργαζόμενους και Νομικά Πρόσωπα. Η έκπληξή μας ήταν, όταν ο ταμίας έφερε επίσημη κατάσταση του “δεύτερου” βιβλίου του Δήμου, που ήταν για ποσά για τρίτα πρόσωπα! Στους χαρακτηρισμούς “Λοιπά” και “Δήμος”, από πίσω ήταν ο δήμαρχος. Ο δημοτικός σύμβουλος που τα μαθαίνει αυτά είναι υποχρεωμένος να τα ανακοινώσει στα αρμόδια όργανα. Η δημιουργία επιτροπής θα είναι ημίμετρο. Ο δήμαρχος να παραμείνει έως ότου αποφανθούν τα όργανα».
Από την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βαρδουλάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η σημερινή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δεν απαλλάσσεται βέβαια ο δήμαρχος από τις ευθύνες του, αν έχει κάνει κάτι. Οτιδήποτε παράνομο δεν πρέπει να ξανασυμβεί».
Στη συνέχεια μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος των «6» Παναγιώτης Μούστρης, ο οποίος επέμεινε στην «αντιδημοκρατική» συμπεριφορά της προέδρου της Δημαρχιακής Ν. Κοσμοπούλου, ενώ τόνισε ότι «τώρα προέχει να επιστραφούν τα χρήματα».
Για τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κωστόπουλο, «είναι προσβολή το γεγονός ότι έφυγε ο δήμαρχος σήμερα από τη συζήτηση. Όσοι έχουν ασκήσει ποτέ δημόσια διοίκηση, ξέρουν ότι δεν πρέπει να εκτεθούν στα οικονομικά. Ειδικά ο πρώτος πολίτης του Δήμου πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ Γιάννης Κρουστάλης τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον δήμαρχο γι’ αυτά τα θέματα από την αρχή της θητείας του.
Ότι ζήτησε να γίνει σύγκλιση των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και έκτακτη δημαρχιακή για το θέμα, χωρίς ωστόσο να προσέλθει κανείς, δήλωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Νατάσα Κοσμοπούλου. «Εδώ και 2 χρόνια η συγκυριακή πλειοψηφία έχει ένα στόχο: να μην γίνεται τίποτα. Τελικά ο δήμαρχος είναι για κάτι κατηγορούμενος; Κανείς δεν λέει. Και σήμερα ο δήμαρχος έφυγε, μετά από 2 χρόνια πιέσεων και κατηγοριών.
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει όλοι μας, αλλά και οι εργαζόμενοι, να ευχαριστήσουμε τον ταμία μας που εδώ και δύο χρόνια πληρώνει τους εργαζόμενους χωρίς αποφάσεις Δ.Σ. Όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ας καταθέσει εδώ σήμερα όσα κατέθεσε στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Όσο για τους συναδέλφους μου, ας με πάνε στον Περιφερειάρχη».
Στην κ. Κοσμοπούλου απάντησε η κ. Μπουσίου, η οποία δήλωσε ότι η Δημαρχιακή πήρε απόφαση το θέμα να πάει στον Εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι «η κ. Κοσμοπούλου προσπάθησε να λήξει τη συνεδρίαση, κλείνοντας τα μικρόφωνα. Στα διπλά βιβλία που μάθαμε, τρομάξαμε. Είναι προσωπική μου κατάντια να πηγαίνω στον Εισαγγελέα για έναν δήμαρχο που εμπιστεύτηκα».
Σε αυτό το σημείο ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε να ληφθεί απόφαση για τη συζήτηση που ήδη ήταν σ’ εξέλιξη (!), πρόταση που καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου. Τελικώς, γύρω στα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος επέστρεψε στην αίθουσα, για ν’ αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.