Ο αντίλογος
Εφ’ όλης της ύλης αντίστοιχα ήταν και οι τοποθετήσεις όσων διατύπωσαν αντίλογο στις τοποθετήσεις του δημάρχου. Η επικεφαλής της μειοψηφίας Δήμητρα Καπράλου, ο προέδρος του Συμβουλίου Βλάσης Σιώμος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μπίγγος και ο «συμπολιτευόμενος» σύμβουλος Αύγουστος Μαρούλης, ο οποίος διαχώρισε ανοιχτά πλέον τη θέση του από την παράταξη του δημάρχου, χωρίς πρόθεση ωστόσο να μηδενίσει το έργο που έχει γίνει.
Παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των τριών διέφεραν σημαντικά στο ύφος, την εκφορά του λόγου και τα επιχειρήματα, θα λέγαμε ότι η κριτική εναντίον της διοίκησης συνέκλινε σε τρία βασικά σημεία: Το πρώτο αφορά στη μη ύπαρξη επίσημων στοιχείων εγκεκριμένων ισολογισμών, που καθιστά, όπως τονίστηκε, τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Συμβούλιο «αμφισβητήσιμα και αναξιόπιστα», για να χρησιμοποιήσουμε τα ακριβή λόγια της κ. Καπράλου.
Το δεύτερο άπτεται έργων τα οποία επανειλημμένα είχε εξαγγείλει η διοίκηση και δεν υλοποίησε ποτέ. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε το έργο αποχέτευσης στην Καλλιθέα, το κλειστό γυμναστήριο, η ανάπτυξη άλλων αθλητικών κέντρων, το 2ο νηπιαγωγείο, το 2ο δημοτικό σχολείο, η δημιουργία πλατειών, παιδικών χαρών, η ανάδειξη των θησαυρών της Πεντέλης και των αρχαίων λατομείων.
Το τρίτο σημείο κριτικής αφορά στην ανέγερση του 2ου ορόφου του δημαρχείου, η άδεια για την ανέγερση του οποίου κόστισε, όπως επισημάνθηκε, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και χαρακτηρίστηκε άκαιρη, εφόσον αναμενόταν συνένωση δήμων.
Επιμέρους κριτική ασκήθηκε προσωπικά στον κ. Στεργίου για τους χειρισμούς του στο θέμα του ΓΠΣ. Για απεντάξεις πολλών περιοχών το 1999, από «άστοχες ενέργειες προσωπικά του δημάρχου», έκανε λόγο ο κ. Σιώμος, ενώ και ο κ. Μπίγγος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι επί των ημερών του «βγήκε από το Σχέδιο» η μισή Πεντέλη.
Κατερίνα Καρύγιαννη