Μια ακόμα ανεξαρτητοποίηση μετρά η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, με την απόφαση του Τοπικού Συμβούλου Νέας Πεντέλης Σπύρου Μάστορα να θέσει εαυτόν εκτός του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, ο Σπ. Μάστορας παρουσιάζει αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή αυτή:
Ειδικότερα αναφέρει:
«Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,
στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχα την τιμή από εσάς να με εκλέξετε ως μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Πεντέλης με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ του κ. Στεργίου -Καψάλη Δημητρίου.
Συμμετείχα στις εκλογές με στόχο, μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, αλλά και με το νεανικό μου ενθουσιασμό, στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης. Επέλεξα τον συγκεκριμένο συνδυασμό, επενδύοντας στη «γνώση» και στο «ενδιαφέρον» του κ. Στεργίου για το Πεντελικό.
Άνθρακες όμως ο θησαυρός. Το «ενδιαφέρον» του για την περιοχή μας και το Πεντελικό περιορίστηκε στην άστοχη και ανεδαφική πρόταση για αλλαγή του ονόματος του Δήμου Πεντέλης σε Δήμο Πεντελικού, πρόταση που όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά δίχασε την τοπική μας κοινωνία.
Την ίδια στιγμή που, όταν ο κ. Στεργίου έπρεπε να δείξει σθεναρή αντίδραση στα σχέδια της Εκκλησίας να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό 3.500 στρεμμάτων, δεν πήρε θέση, παρά μόνο μετά από τη δυναμική πρωτοβουλία του συνόλου της αντιπολίτευσης του Δήμου, απλώς «ψέλλισε» ότι διαφωνεί με τα σχέδια της Μονής.
Επιπρόσθετα, εδώ και 14 μήνες, η διοίκηση του κ. Στεργίου διέψευσε παντελώς τις προσδοκίες μου για τη Νέα Πεντέλη. Τίποτε από όσα είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες δεν προωθήθηκε από τον Δήμαρχο.