Νέα ένταση για τα οικονομικά του πρώην Δήμου Μελισσίων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πυροδότησε η είσοδος ειδικού πραγματογνώμονα στον Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να ελέγξει τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΚΑ), κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο πραγματογνώμονας διενεργεί ήδη έλεγχο επί των αποτελεσμάτων που αναφέρονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών και από το γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης εκδόθηκε λιτή ενημερωτική ανακοίνωση, από την οποία, ωστόσο, δεν λείπουν οι αιχμές κατά του πρώην δημάρχου Μελισσίων και νυν επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μανώλη Γραφάκου.
Σημειώνεται ότι η ΚΕΚΑ αποτελεί εδώ και μεγάλο διάστημα μια από τις κυριότερες εστίες της σφοδρής αντιπαράθεσης των δύο πλευρών, καθώς τα αποτελέσματα των σχετικών εκθέσεων διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκαν κατόπιν απόφασης της νυν δημοτικής αρχής, είχαν δημιουργήσει ερωτηματικά και καταγγελίες από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του περί κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, που με την σειρά τους προκάλεσαν σφοδρές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γραφάκος και τα υπόλοιπα μέλη της μείζονος μειοψηφίας είχαν επιλέξει να βρίσκονται εκτός αιθούσης στις σχετικές συνεδριάσεις για τα Νομικά Πρόσωπα του πρώην Δήμου Μελισσίων.