Συνάντηση γνωριμίας με τον ανθυποπυραγό Νικόλαο Λιάκο είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι κοινοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης κατά την διάρκεια της μονοθεματικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Πεντέλης της 18ης Νοεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης Σπύρος Ξάφης δήλωσε : «προσήλθαν πολλοί ενεργοί πολίτες για να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν με την άποψή τους. Σε μια εποχή που η πολιτική και οι συνεδριάσεις οργάνων και θεσμών, δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά αντίθετα θεωρούν ότι δεν τους αφορούν, η προσέλευση των πολιτών στο συμβούλιό μας, δείχνει ότι αφουγκράζονται τις πρωτοβουλίες μας και αγκαλιάζουν τις προσπάθειες εκείνες που έχουν ουσιαστική θεματολογία και αγνό κίνητρο προσφοράς για τον τόπο. Τους ευχαρίστησα στην συνεδρίαση, τους ευχαριστώ και πάλι, γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας Πεντέλης μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη νευραλγικών ζητημάτων και στην κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους Στην συνεδρίαση μας είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται ως καλεσμένος ομιλητής, ο υπεύθυνος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροσβεστικής Πεντέλης, Ανθυποπυραγός κ. Νικόλαος Λιάκος».
Ο Νικόλαος Λιάκος περιέγραψε στους παριστάμενους την παρουσία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τις λειτουργικές και εξοπλιστικές ανάγκες, τις εκπαιδευτικές δράσεις (πρόληψης, πυροπροστασίας, πυρασφάλειας εντός οικιστικού ιστού), που μπορεί να πραγματοποιήσει, καθώς και την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετός, πλημμύρες, σεισμούς).
Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους πολίτες και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, κατά την διάρκεια του οποίου εξήχθησαν δημιουργικά συμπεράσματα.
Οι πρωτοβουλίες που θα πάρει το Συμβούλιο της ΔΚ Πεντέλης
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης Σπύρος Ξάφης επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που έχουμε στην πόλη μας το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, που αποτελείται από μεγάλο αριθμό εθελοντών και μπορούμε έτσι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, δύσκολες καταστάσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ακραίων φαινομένων όπως η πυρκαγιά.
Ως Συμβούλιο Κοινότητας Πεντέλης θα στηρίξουμε τις προσπάθειές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με όλες μας τις δυνάμεις, προχωρώντας στις κάτωθι πρωτοβουλίες:
-Θα βοηθήσουμε στην κάλυψη των λειτουργικών και εξοπλιστικών αναγκών του, ξεκινώντας από την ανάρτησή τους σε λίστα στο Κοινοτικό κτίριο Πεντέλης, ώστε οι επιχειρηματίες και οι απλοί πολίτες να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να συνδράμουν, επικοινωνώντας απευθείας με το Κλιμάκιο.
-Θα έρθουμε σε επαφή με οργανισμούς, που στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας θα μπορούσαν να προβούν σε χορηγίες προς το Κλιμάκιο.
-Θα προωθήσουμε την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων από τους αξιωματικούς του Κλιμακίου, στα σχολεία της Κοινότητας Πεντέλης ή/και ευρύτερα στον Δήμο, απευθυνόμενοι τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς.
-Θα προγραμματίσουμε εκδηλώσεις εκπαίδευσης προς όλους τους πολίτες, για να μπορούν όλοι να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν απαιτητικές καταστάσεις χιονιά, σεισμού και πυρκαγιάς»