Την έγκρισή του για τη μεταφορά των πυλώνων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ σε αναδασωτέα περιοχή εντός των διοικητικών ορίων της Νέας Πεντέλης και τη διάθεση 150.000 ευρώ για τη μεταφορά τους, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Η εισήγηση της διοίκησης εδράστηκε, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μουαμελετζής, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η ΔΕΗ προχώρησε στη σύνταξη της σχετικής μελέτης και αποδέχτηκε να συμβάλλει στην υλοποίηση του έργου με το ποσό των 500.000 ευρώ, ζητώντας πρόσφατα από το δασαρχείο να άρει την αναδάσωση στα συγκεκριμένα σημεία έδρασης των νέων πυλώνων.
Και παρά το γεγονός ότι η διοίκηση δέχτηκε τα πυρά της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και των ανεξάρτητων συμβούλων Γρέης Γιαμουγιάννη και Κώστα Μαργαρίτη επειδή, όπως υποστήριξαν, έφερε το θέμα στην τελευταία πριν τις εκλογές συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χάριν εντυπωσιασμού και προεκλογικών σκοπιμοτήτων, όλοι αναγνώρισαν την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης που ζουν στην κυριολεξία κάτω από τους πυλώνες.
Το θέμα πέρασε τελικά με τις ψήφους 10 συμβούλων, μιας και η ψήφος της κ. Γιαμουγιάννη καταχωρήθηκε στις «κατά», εφόσον διαφώνησε με το σκέλος της εισήγησης που προέβλεπε να συμβάλλουν και οι κάτοικοι κατά ένα μικρό ποσοστό στο κόστος του έργου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Καθημερινή ΑΜΑΡΥΣΙΑ
Κατερίνα Καρύγιαννη







































































































