Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων ομιλία με θέμα «Καρδιαγγειακά νοσήματα σε περίοδο οικονομικής Κρίσης» στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγκάρδια – Πρόληψη Καρδιαγγειακών Nοσημάτων, Δωρεάν Αιματολογικές και Καρδιολογικές Εξετάσεις», με βασική ομιλήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εγκάρδια» Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του: «Εκδηλώσεις σαν και αυτή είναι δράσεις στην βασική κατεύθυνση που έχουμε ως δημοτική αρχή, “Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση”. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες όταν λαμβάνονται από στελέχη του Συνδυασμού τιμάνε και τους ίδιους και τον Συνδυασμό και την πόλη μας, κυρίως όμως τιμάνε τον άνθρωπο. Σ’ αυτό το Δήμο υπάρχουν άνθρωποι της προσφοράς, άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, με μόνη ανταμοιβή την ηθική. Οφείλω ως αρχηγός αυτού του συστήματος να συγχαρώ όλους αυτούς οι οποίοι συντέλεσαν στο να γίνει πράξη αυτή η προσπάθεια η οποία δίνει στην κοινωνία μας μία ακόμη βοήθεια, αυτή των Ιατρικών Εξετάσεων, παράλληλα με τη στήριξη που δίνουμε στην κοινωνία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με την Μπουτίκ ειδών ρουχισμού, με την Στέγη αστέγων. Η άλλη πλευρά που στηρίζει αυτό τον αγώνα είναι η Χορηγία. Δε θα πάψουμε λοιπόν όσα χρόνια μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας να λειτουργούμε στο πλαίσιο της βασικής μας αρχήςΆνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση, οι Εξουσίες έρχονται και παρέρχονται και δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι αυτές να υπηρετούν τον Δημότη, κάτι που σήμερα έχει ξεχαστεί από πολλούς και ιδίως από την κεντρική μας εξουσία».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 400 δωρεάν εξετάσεις από καρδιολόγο, παθολόγο και ψυχολόγο στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Μελισσίων και Πεντέλης.
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εργαστήριου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής (ΕΚΠΑ) και την Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και την επιμέλεια του Προγράμματος έχει η Θεματική Αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα, η οποία και προλόγισε την εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) Άγγελος Παλαιοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ζώης και Λευτέρης Κιτσούλης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, η τοπική σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και η υπεύθυνη του Δ’ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων Γιώτα Τσινού.