Στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγραμματισμού του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή εγκαινιάζεται η ατομική εικαστική έκθεση του Λέοντος Φάλη με τίτλο «Metropolitans» τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος στην Κηφισιά σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερα από 30 έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων που αποτελούν την πρόσφατη θεματική ενότητα του καλλιτέχνη: περιπλανώμενες μοναχικές φιγούρες στην πόλη και νυχτερινές συναντήσεις ανθρώπων κατοικούν σε πυκνά δουλεμένους καμβάδες όπου οι φόρμες εγγράφονται με πυκνά περιγράμματα και όπου το έγχρωμο ή ασπρόμαυρο μητροπολιτικό τοπίο τρέπεται θεαματικά σε ανήσυχο και πυκνό μοτίβο, επικαλούμενο στοιχεία από τον εξπρεσιονισμό, την ποπ αρτ και την κουλτούρα των κόμικς και ορίζοντας έτσι τη δυναμική προσωπική γραφή του ζωγράφου. Οι αμφίσημοι ήρωες και οι αντιήρωες του Φάλη, διασταυρούμενοι με τις προθέσεις αγνώστων, συνομιλώντας με λέξεις και φράσεις που ενσωματώνονται εικονογραφικά και εννοιολογικά στη ζωγραφική επιφάνεια, μορφώνουν μια ρυθμική και νευρώδη αστική μυθολογία και αναζητούν εξόδους κινδύνου συμπαρασύροντας μαζί τους εκεί το βλέμμα του θεατή.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή / Κασσαβέτη 18 & Γρηγορίου Αυξεντίου, Κηφισιά / τηλ: 210 8019975, www.iett.gr, e-mail: info@iett.gr / Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 20.00