Το μυστηριώδες “Τρένο των Νεφών” συνεχίζει τις τακτές αναχωρήσεις του στον μαγικό κόσμο της Ευγενίας Φακίνου. Ένα καλλιτεχνικό στοίχημα της Τατιάνας Λύγαρη, που βρίσκει θερμή ανταπόκριση από το κοινό μετατρέποντας όλη την Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ σε ένα τεράστιο σκηνικό που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς χώρους, στους οποίους μεταφέρεται ο θεατής ανακαλύπτοντας μέρη πρωτόγνωρα και βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες που μόνο σαν επιβάτης του “Τρένου των Νεφών” μπορεί να ζήσει.
Η συγγραφέας εμπνέεται από το “Τρένο των Νεφών”, ένα υπαρκτό τρένο – από τα ελάχιστα στον κόσμο – που ταξιδεύει σε ύψος 4.220 μέτρων στην κορδιλιέρα των Άνδεων και γράφει για ένα τρένο – φάντασμα που «όταν φεύγει από το σταθμό, βγαίνει από τις ράγες, χώνεται στα νέφη και χάνεται». Με αυτό το τρένο ταξιδεύουν οι θεατές στο κλίμα της Λατινικής Αμερικής μαζί με χρυσοθήρες, ινδιάνους, βασιλιάδες και κονκισταδόρες, την Εβίτα Περόν, τον Ωνάση, τον Τσε Γκεβάρα και τον στρατηγό Μπολιβάρ αλλά και τον ποιητή που γεννήθηκε σε επτά πόλεις. Ακολουθούν από βαγόνι σε βαγόνι τον Κανένα, που ψάχνει τον πατέρα του σ’ ένα ταξίδι ζωής προς τη μεγάλη θάλασσα. Μοιράζονται μαζί του όλες τις εμπειρίες της ζωής από τη γέννηση ως την πλήρη ενηλικίωσή του καθώς από βαγόνι σε βαγόνι μεγαλώνει κατά δέκα χρόνια. Μια οδύσσεια, μια πορεία στις ράγες της ζωής για την ανακάλυψη του εαυτού, ένα ταξίδι ζωής του Κανένα ή του Καθένα από εμάς.
Το έργο, επηρεασμένο από την λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία συνδέει τον μύθο του Οδυσσέα με την ισπανόφωνη παράδοση και μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που θυμίζει Μάρκες, Αλιέντε, Λιόσα, Αμάντο, Φουέντες, Σεπούλβεδα, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρο και διαχρονικό στη διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου για εξατομίκευση και ταυτότητα.
Το ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον έγινε από τη σκηνογράφο Λέλα Ράμογλου σε συνεργασία με τους εικαστικούς Βασίλη Παφίλη και Πένυ Κορρέ ακολουθώντας την ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού και το πνεύμα της συγγραφέως.
Η θεατρική διασκευή είναι της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, η σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, η μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, τα κοστούμια της Duygu Ozturk, οι χορογραφίες της Mαρίζας Βινιεράτου, οι φωτισμοί της Χρύσας Δαδίτσου και οι μάσκες της Δανάης Κουρέτα.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βέργαδος, Δήμητρα Βλάχου, Μαρία Δερεμπέ, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ανδρέας Μαριανός, Μαρία Μπαγανά, Προμηθέας Nerattini – Δοκιμάκης, Βαγγέλης Ρόκκος, Άρης Τσαμπαλίκας και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.
Παραστάσεις: Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 μ.μ., απογευματινή Σαββάτου 7.00 μ.μ. και Κυριακή 8.00 μ.μ.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Tο Τρένο στο Ρουφ» / Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, επί Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, Αθήνα / Τηλάφωνο: 210 52.98.922 / www.totrenostorouf.gr, e-mail: theater@totrenostorouf.gr