Προορισμός παντός καιρού το ΓΑΛΑΞΙΔΙ, θα σας κάνει να το αγαπησετε με την πρώτη ματιά. ο γανΥμηδησ, ξενοδοχειο «σπιτισιο», φιλοξενο απολυτωσ ερωτευσιμο, θα σας κανει να επιστρέφετε, εκει, ξανά και ξανά…
Ganimede
Το ξενοδοχείο «Γανυμήδης», που λειτουργεί από το 1966, αποτελεί σημείο αναφοράς στο Γαλαξίδι. Με την υπέροχη φιλοξενία του, το φημισμένο σπιτικό πρωινό του και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σας κάνει να νιώθετε πραγματικά «σαν το σπίτι σας»!
Το ξενοδοχείο αποτελείται από κτήρια περιτριγυρισμένα από υπέροχους κήπους, τα οποία διαθέτουν μια ποικιλία από παραδοσιακά δωμάτια δίκλινα και τρίκλινα, οικογενειακά στούντιο και μια μοναδική σουίτα. Κάθε δωμάτιο έχει ιδιαίτερη παραδοσιακή διακόσμηση και χαρακτήρα.
Όλα τα δωμάτια είναι φωτεινά και ήσυχα και τα περισσότερα βλέπουν στις ανθισμένες -κάθε εποχή- αυλές του ξενοδοχείου. Τα έπιπλα αντίκες με τα χαρακτηριστικά σιδερένια κρεβάτια και τις ιδιαίτερες λάμπες συνθέτουν την ρομαντική ατμόσφαιρα που σας «μεταφέρει» πίσω στον 19ο αιώνα.
Ο ειδυλλιακός κήπος και η βεράντα του ξενοδοχείου είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μακριά από τον θόρυβο και άλλες ενοχλήσεις.
Εδώ μπορείτε να απολαύσετε και το διάσημο πρωινό του «Γανυμήδη», με φήμη που έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο!
Σπιτικό, λουκούλλειο πρωινό!
Το ατού του ξενοδοχείου που το έχει κάνει διάσημο και εκτός Ελλάδας είναι φυσικά το μοναδικό, βραβευμένο, χειροποίητο πρωινό που έχει ταυτιστεί με το Γαλαξίδι, τη σπιτική γεύση και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Άλλωστε το πλουσιοπάροχο ελληνικό πρωινό καθιερώθηκε από τον «Γανυμήδη» και τον πρώτο Ιταλό ιδιοκτήτη του Brunello Perocco και έχει πλέον γίνει κανόνας σε όλα τα καταλύματα αναδεικνύοντας έτσι σε Ελλάδα και εξωτερικό όχι μόνο το ξενοδοχείο το ίδιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. Για του λόγου το αληθές, στις 2 Απριλίου 2014 ο Γανυμήδης και το πρωινό του διακρίθηκαν με τον τίτλο του leader του «πρότυπου ελληνικού πρωινού Φωκίδας» από τον αρμόδιο φορέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενώ αφιερώματα έχουν φιλοξενηθεί σε κορυφαία τουριστικά περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές, από το «National Geographic Traveller» και τους «New York Times», μέχρι το «Lonely Planet» και το «The Good Hotel Guide».
Οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα σας ξεμυαλίσουν: οι πίτες, αλμυρές και γλυκές, ζυμώνονται παρουσία σας, τα φρούτα κόβονται στην ανοιχτή κουζίνα, οι μαρμελάδες παρασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας κατά την διάρκεια της ημέρας και μπαίνουν στα καλαίσθητα βαζάκια.
Βλέπετε η συνταγή της επιτυχίας είναι τελικά απλή: σεβασμός στον πελάτη, αγάπη μεράκι, όρεξη για γευστικές δημιουργίες και… άρωμα γυναίκας!