Οι Οθωμανοί προκαλούσαν το φόβο λόγω της στρατιωτικής ανδρείας τους και το σεβασμό λόγω της δεινότητάς τους στην πολιτική. Όμως, ο τρόπος λειτουργίας της αυτοκρατορίας τους παρέμενε για καιρό ένα μυστήριο…
Το βιβλίο της Caroline Finkel με τίτλο «Οθωμανική Αυτοκρατορία 1300 – 1923» έρχεται να λύσει το μυστήριο αυτο και να ρίξει φως σε άγνωστες, αλλά και να τονίσει τις γνωστές, σελίδες μια αυτοκρατορίας που δέσποσε στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.
Το όνομά της προέρχεται από τον Οσμάν (ή Οθμάν), της φερώνυμης δυναστείας των Οσμανλιδών, ή Οθωμανών, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Οι Οθωμανοί Τούρκοι άρχισαν σταδιακά να απορροφούν τα άλλα κρατίδια και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μωάμεθ Β΄ (1451-81) υπερσκέλισαν όλες τις άλλες τοπικές τουρκικές δυναστείες. Η πρώιμη οθωμανική επέκταση υπό τους Οσμάν Α’, Ορχάν, Μουράτ Α’ και Βαγιαζήτ Α΄ έγινε εις βάρος της βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Γι’ αυτό και είχε χαρακτηρισθεί ως ένα πολυεθνικό κράτος, το οποίο εξελίχθηκε και έφτασε μέχρι την τελική του καταστροφή στα πεδία των μαχών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας: Caroline Finkel
Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος
Επιμέλεια – Διόρθωση: Μ. Κολιτσοπούλου
Αριθμός σελίδων: 744
Τιμή: 25,50