Με κεντρικό θέμα την ηθική διάσταση του χρέους, τις κατεστημένες αντιλήψεις που παραμορφώνουν την πραγματικότητα για τα ζητήματα αυτά, αλλά και την ειδικότερη περίπτωση της Ελλάδας, κυκλοφορεί στα κεντρικά περίπτερα της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα, το νέο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του Foreign Affairs, The Hellenic Edition.
Στο σχετικό δοκίμιό του, ο Kenneth Dyson, καθηγητής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο Cardiff, σημειώνει ότι η πίστωση και το χρέος εκτός από την συναλλακτική τους διάσταση είναι ενέργειες κοινωνικά δομημένες και επικεντρώνονται σε σκληρά ηθικά θέματα. Έχει επικρατήσει ο πιστωτής να θεωρείται ηθικότερος του δανειζομένου και να απολαμβάνει μεγαλύτερη κοινωνική εξουσία. Αν μάλιστα το χρέος παρουσιάζει δυσκολίες στην αποπληρωμή του, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει έως την υποδούλωση του οφειλέτη. Ωστόσο, θεωρεί ότι για να επέλθει μια ισορροπία στον σύγχρονο κόσμο, οι συζητήσεις περί των χρεών, είτε ιδιωτικών είτε κρατικών, πρέπει να γίνονται χωρίς τις υπονοούμενες κριτικές περί ηθικής αξίας.
Τέλος, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μιχ. Ζουμπουλάκης, καταγράφει την πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους από την σύλληψη του ελληνικού κράτους και από τα δάνεια που συνήψαν οι επαναστατικές κυβερνήσεις το 1824 και 1825. Από τα στοιχεία που παρουσιάζει, γίνεται σαφές το σε πόσο μειονεκτική θέση βρισκόταν η Ελλάδα εξ αρχής.
Το τεύχος περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα από τη διεθνή επικαιρότητα.