Το μυθιστόρημα «Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων» της Μόνικα Γκουτιέρες (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) θα αναλυθεί στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.
Μια ιστορία για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία τους έσωσε…
Info
Αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11, 1ος όροφος).
Ώρα: 17:30 έως 19:30
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων
Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλέφωνα επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511
Site : www.vrilissia-arts-sports.gr
* Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Θα συζητηθεί το βιβλίο «To μερίδιο της Γης» του Ντάνιελ Γουάιλς από τις εκδόσεις Διόπτρα.