Η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών επηρεάζει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, καθώς θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και μόνο για τους ομίλους της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Το πρόγραμμα των αγώνων αναμένεται να επηρεαστεί και την επόμενη εβδομάδα με τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εκλογών (στους Δήμους που θα χρειαστεί).
Στον 1ο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ την κούρσα οδηγεί ο εξαιρετικός φέτος Κένταυρος. Η ομάδα των Βριλησσίων σε 4 αγώνες έχει ισάριθμες νίκες και το εντυπωσιακό 10 γκολ υπέρ και μόλις 1 κατά. Ο Κένταυρος αυτή την αγωνιστική (5η) θα αντιμετωπίσει στις 16:15 εκτός έδρας τον μαχητικό Χολαργό. Οι γηπεδούχοι σε 4 αγώνες έχουν 7 βαθμούς και είναι στην 4η θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Κένταυρος επικράτησε με 4-0 του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης, ενώ ο Χολαργός ηττήθηκε στο Καλαμάκι με 2-1 από τον τοπικό Άρη.
Πανερυθραϊκός για ρεκόρ…Γκίνες
Για τον ίδιο όμιλο ο Πανερυθραϊκός (10η θέση, 4 βαθμοί) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Περιστέρι. Να σημειώσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» της Νέας Ερυθραίας στους τέσσερις πρώτους αγώνες το πρωταθλήματος έχουν 4 ισοπαλίες χωρίς να έχουν σκοράρει και χωρίς να έχουν δεχθεί τέρμα!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΣΑ ο αγώνας του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης με τον Αστέρα Καισαριανής θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 16:15. Ο Ατρόμητος (11η θέση 4 βαθμοί) την προηγούμενη αγωνιστική δέχθηκε «βαριά» ήττα από τον Κένταυρο με 4-0.
Αμφίρροπες αναμετρήσεις και στον 2ο όμιλο
Έντονο είναι το ενδιαφέρον των φιλάθλων και για τους αγώνες του Β’ ομίλου της ΕΠΣΑ. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει ο εκτός έδρας αγώνας της Νέας Ιωνίας (2η θέση 10 βαθμοί) με το Παλαιό Φάληρο (4η θέση 9 βαθμοί). Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα των βορείων προαστίων νίκησε δύσκολα εκτός έδρας τους Αγίους Αναργύρους με 0-1.
Δύσκολη αποστολή αναμένεται να έχει το Χαλάνδρι (9η θέση 5 βαθμοί) στο εκτός έδρας παιχνίδι του απέναντι στα πρωτοπόρα Σούρμενα. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει μέτρια αρχή στο πρωτάθλημα και χρειάζονται «βαθμολογική ανάσα». Την προηγούμενη αγωνιστική πήραν την πρώτη τους νίκη με 3-0 επί της Αγίας Ελεούσας.
«Φρένο» στην απογοητευτική της αρχή στο πρωτάθλημα θα επιχειρήσει να βάλει η Πεύκη (13η θέση, 2 βαθμοί) η οποία αντιμετωπίζει στην Ηλιούπολη την τοπική Διάνα. Οι «νεοφώτιστοι» θέλουν βαθμό ή βαθμούς προκειμένου να πάρουν την απαραίτητη ώθηση σε μια απαιτητική χρονιά. Την προηγούμενη αγωνιστική η Πεύκη ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αθηναϊκό με 0-1.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα Μελίσσια, τα οποία έχουν μόλις 1 βαθμό σε 4 αγώνες. Αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζουν στο γήπεδο του Ταύρου τον τοπικό Άγιαξ. Η ομάδα των βορείων προαστίων προέρχεται από ήττα στην έδρα της με 0-1 από το Παλαιό Φάληρο.
Τέλος, ο ουραγός Απόλλωνας Χαλανδρίου (1 βαθμός) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αγία Ελεούσα. Η ομάδα του Χαλανδρίου προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 0-2 από τον Άγιαξ Ταύρου.