Δυνάμεις ένωσαν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου το επταήμερο 22-29 Δεκεμβρίου.
Στόχο είχαν να ενημερώσουν τους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα διαφορετικότητας και ψυχικής υγείας.
Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά
Στο γιορτινό «σπιτάκι», που στήθηκε στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, οι εργαζόμενοι/ες οργάνωσαν δράσεις για παιδιά.
Επίσης, μίλησαν με τους πολίτες, άκουσαν τις ανάγκες τους, τις οποίες κατέγραψαν σε ειδικά ερωτηματολόγια, ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό.
Πέρα από τη γιορτινή δράση face painting για τα παιδιά των εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι δημοτικές δομές πήραν δύο ακόμα ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, όπως ανέφερε ο Δήμος.
Η πρώτη ήταν από το Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, που οργάνωσαν μια γιορτή.
Η δεύτερη είχε αντικείμενο τη διαφορετικότητα & την ψυχική υγεία και έγινε με τη σύμπραξη της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.
Στις επταήμερο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης συμμετείχαν: το Κέντρο Κοινότητας, , η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής και το Παράρτημα Ρομά.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr