Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στη δημιουργία επιτροπής κατά της ακρίβειας απευθύνουν ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής και το παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού. Η σχετική πρωτοβουλία θα συζητηθεί, μάλιστα, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 18.00, σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.
Στο αντίστοιχο μήνυμα των διοργανωτών τονίστηκε:
«Όλοι βιώνουμε καθημερινά την ακρίβεια σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των απαραίτητων για την επιβίωσή μας μέσων. Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται στις πρώτες μέρες του μήνα. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι τόσο αυξημένοι που, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν φτάνει ο μισθός ή η σύνταξη για να πληρωθούν.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει με ψίχουλα για την βενζίνη , για το ρεύμα και για την ακραία φτώχεια . Ψίχουλα που θα πληρωθούν από εμάς αφού είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέτρα-ασπιρίνες, που δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι από την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά τους.
Οι φιλανθρωπικές υπηρεσίες των Δήμων και των ΜΚΟ δεν αποτελούν λύση. Όλοι δικαιούμαστε μια αξιοπρεπή ζωή, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας στον 21ο αιώνα. Συνένοχες είναι όλες οι μέχρι τώρα Κυβερνήσεις που συμφωνούν με την Πράσινη Μετάβαση ,η οποία δεν απαντά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ζώντας όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό, οι συνταξιούχοι και ο σύλλογος γυναικών ξεκινάμε μια πρωτοβουλία να φτιάξουμε μια επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια , γιατί θεωρούμε ότι τα προβλήματα αυτά αγγίζουν όλες τις οικογένειες και με την κοινή δράση θα έχουμε αποτελέσματα.
Διεκδικούμε πραγματικά μέτρα ανακούφισης του λαού:
-Την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
-Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα την κατάργηση των τελών των ρύπων και του χρηματιστηρίου ενέργειας.
-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.
-Αυξήσεις και καταβολή των δώρων στους συνταξιούχους.
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, τηλέφωνο, φάρμακα.
-Δωρεάν δημόσια υγεία
-Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών»
Δείτε επίσης: «Φόρος» μνήμης στους προσφυγικούς συνοικισμούς – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής