Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024-‘25.
Η μονάδα συμμετείχε αρχικά στη διαδικασία για τα συγκροτήματα της Αττικής, με το project “Gemma Robot Halandri” που είχε ως θέμα: “Can we Survive on Mars”, και πήρε το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, στη Λάρισα στις 23 Μαρτίου.
Η ομάδα του Χαλανδρίου πήρε την πρόκριση ανάμεσα σε 40 διαγωνιζόμενους. Παράλληλα, το σχολείο συμμετείχε και στην κατηγορία Ρομποτικού Ποδοσφαίρου 2χ2, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για αυτόν τον τελικό.
Σε μήνυμά της η διεύθυνση του σχολείου σημείωσε:
«Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Χαλανδρίου με τη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και τη συμμετοχή των γονέων των μαθητών που αποτέλεσαν τις ομάδες του Διαγωνισμού, κατάφερε να κάνει πράξη την έννοια ότι εργαζόμαστε στο ΄΄εμείς΄΄, και ότι σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα…αλλά το ταξίδι προς την Ιθάκη… Για τη μεγάλη επιτυχία του σχολείου και την παρουσία των ομάδων στον Διαγωνισμό, συντελέσατε όλοι εσείς που πιστέψατε στο όνειρό μας, και ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε στην κατάκτηση του τελικού στόχου!
Σας καλούμε μαζί μας…στη Λάρισα στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την ανάδειξη του σχολείου μας σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση υψηλής σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτόμας επιστήμης που φέρνει το μέλλον… ένα βήμα πιο κοντά στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Στο βίντεο, που ακολουθεί, καταγράφονται αυτοματισμοί του project
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook