Μια σπουδαία διάκριση απέσπασαν έντεκα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου – Γεώργιος Σεφέρης, με την καθοδήγηση του φιλολόγου Κωνσταντίνου Καραβίτη. Συμμετέχοντας στον εκπαιδευτικό όμιλο «Κριτική ανάγνωση και παραγωγή δημοσιογραφικού κειμένου», τα παιδιά έλαβαν μέρος στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος – Ελλάδα – ομογένεια – εκπαιδευτικές γέφυρες».
Η προσπάθειά τους κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Σχολική εφημερίδα», με ένα τεύχος – αφιέρωμα στη Μεγαλόνησο υπό τον γενικό τίτλο «Ξετυλίγοντας … το χειρόγραφο της θαλασσοφίλητης Κύπρου», το οποίο περιλαμβάνει 19 άρθρα πολιτιστικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού περιεχομένου.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, σε σύμπραξη με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα των παιδιών πατώντας ΕΔΩ