Την αντίδραση του Δημάρχου προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Μία πόλη για να ζεις, Χαλάνδρι η πόλη μας» σχετικά με την κατάσταση στο διατηρητέο κτίριο Κεφαλληνού στην πλατεία Κέννεντυ.
Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του Σίμου Ρούσσου:
«Χωρίς καμία έκπληξη διάβασα τα καινούργια πονήματα του τοπικού εκπροσώπου του Κινάλ, κ. Γιώργου Θωμά. Ο κύριος που ανερυθρίαστα διέδιδε fakenews περί της δήθεν μεταφοράς του Καζίνο στον χώρο του Νομισματοκοπείου, την ώρα που η διοίκηση του δήμου εξασφάλιζε την παραχώρηση στο Χαλάνδρι τον μοναδικό αυτό χώρο των 30 στρεμμάτων, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχει ηθικές αναστολές προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς χρόνος που επιτίθονταν προσωπικά στον δήμαρχο για ληστεία σε σούπερ μάρκετ… γειτονικού δήμου. Η τελευταία του, όμως, ανακοίνωση με αφορμή τις ζημίες στο διατηρητέο Κεφαλληνού και τα απίστευτα υπονοούμενα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Ο εν λόγω κύριος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο δήμος ΔΕΝ έχει καμία νομική αρμοδιότητα για να παρέμβει άμεσα σε ιδιωτική περιουσία, ακόμη και μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας. Φρόντισε άλλωστε γι’ αυτό το πολύπλοκο γραφειοκρατικό θεσμικό καθεστώς που υπηρέτησε μάλιστα από υψηλότατη θέση ευθύνης ο κ Θωμάς ως γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Αυτό το δαιδαλώδες και εχθρικό καθεστώς που ευθύνεται για την καταστροφή χιλιάδων νεοκλασσικών της Αθήνας δεν θα αθωωθεί μέσω της διάχυσης ευθυνών σε ανθρώπους που απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους και την αποτελεσματικότητά τους στην προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και των δημόσιων χώρων της πόλης».
«Οι πολίτες του Χαλανδρίου έχουν μάτια και βλέπουν»
Ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής πρόσθεσε: «Χάρη στη νέα διοίκηση του δήμου, από το 2014, το Χαλάνδρι απέκτησε για πρώτη φορά τους κρίσιμους χώρους για την ανάπτυξη των βασικών υποδομών που έλειπαν για χρόνια. Τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου, τα δύο ΧΕΥ έκτασης 6.4 και 4.1 στρεμμάτων αντίστοιχα, το Μουσείο Νόμπελ, δομημένης επιφάνειας 3000 τμ, η ολοκλήρωση της απόκτησης του ιστορικού εργοστασίου Δουζένη, με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο, η δωρεάν παραχώρηση του σαπωνοποιείου Ζερβού, η δημοπράτηση του νέου δημαρχείου με πάρκινγκ και θέατρο καθώς και τα μικρότερα ακίνητα που αποκτά ο δήμος στην Ρεματιά, την Κόδρου και το Πάτημα δείχνουν σε κάθε καλόπιστο Χαλανδραίο ότι η προστασία της δημόσιας περιουσίας και η απόκτηση χώρων βασικών υποδομών και πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Δεν νομίζω ότι η απαίτηση για λύση όλων των εκκρεμών θεμάτων της πόλης σε μια θητεία, δείχνει αντιπολιτευτική σοβαρότητα. Αντιθέτως οι καλά προετοιμασμένες ενέργειες, η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, η αποφυγή πυροτεχνημάτων είναι και θα παραμείνει η δική μας πρακτική και στην υπόθεση του ακινήτου Κεφαλληνού. Είναι επίσης εξαιρετικά θετικό για την πόλη ότι η πλειονότητα των παραπάνω αποφάσεων επιτεύχθηκε με μεγάλη συναίνεση και συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, εξαιρουμένου βέβαια του κ Θωμά και του ΚΚΕ που επέλεξαν την στείρα άρνηση σε πολλές περιπτώσεις. Ο κ. Θωμάς πέτυχε μάλιστα το… ακατόρθωτο: Καταψήφισε την αγορά του μουσείου Νόμπελ, του οποίου ως υποψήφιος δήμαρχος το 2014, υποσχόταν την απόκτηση!
Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου για την αγορά του ακινήτου, μάλιστα στο ήμισυ σχεδόν της αντικειμενικής του αξίας, σύμφωνα με την έκθεση του σώματος ορκωτών Εκτιμητών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθιστούν γραφική την εμμονή του κ. Θωμά. Οι ισχυρισμοί του κρίθηκαν και απορρίφθηκαν πανηγυρικά από όλους τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς. Έτσι σε λίγο καιρό το Χαλάνδρι θα αποκτήσει έναν πολιτιστικό πολυχώρο, αντάξιο των πνευματικών του ανθρώπων που έλειπε για χρόνια. Ο κ. Θωμάς ας συνεχίσει την καταστροφολογία και την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι πολίτες του Χαλανδρίου έχουν μάτια και βλέπουν».