Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο επικεφαλής της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Σίμος Ρούσσος στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανατρέποντας διαφορά 10 μονάδων από τον α’ γύρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συνδυασμοί που είχαν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προέτρεπαν σε ψήφο κατά συνείδηση, με εξαίρεση τη ΛΑΪKH ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που πρότεινε άκυρο – λευκό.
Ρεπορτάζ: ΑΡΕΤΗ ΚΟΤΣΟΛΑΚΟΥ
Στο εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης, το κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ, με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, για να μετατραπεί αργότερα σε ολονύχτιο πάρτι με πανηγυρισμούς και τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγχαρητήριά τους στον νέο δήμαρχο έσπευσαν να δώσουν από κοντά πολλοί υποψήφιοι από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα.
«Νέες προτεραιότητες & ιεραρχήσεις»
Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη, ο Σ. Ρούσσος σχολίασε τη μεγάλη ανατροπή της διαφοράς των 10 μονάδων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ στο ημίχρονο. Πολλές φορές κερδίζονται στο 90’ ή και στην παράταση», για να συμπληρώσει: «Πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει ανατροπή και το παλέψαμε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Χαλανδραίους που μας εμπιστεύτηκαν να γυρίσουμε σελίδα στη διοίκηση του Δήμου. Θα παλέψουμε σκληρά για να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες τους».
Ο ίδιος εμφανίστηκε ενωτικός στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες που δεν στήριξαν την παράταξή του: «Απευθυνόμαστε σε όσους κράτησαν τις ενστάσεις, τις διαφορές και τις αντιρρήσεις τους και δεν μας στήριξαν και στέλνουμε μήνυμα ότι με ισοτιμία και αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης». Εξάλλου, όπως ο ίδιος υπογράμμισε «εμείς, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της εβδομάδας απευθυνθήκαμε στο 73% των Χαλανδραίων που ήθελαν αλλαγή πορείας στην πόλη, χωρίς αποκλεισμούς».
Όσο για το μήνυμα του προς τους πολίτες αναφορικά με την «επόμενη μέρα» για το Χαλάνδρι, ο νέος δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός:
«Οι πολίτες μπορούν να περιμένουν μια νέα δημοτική αρχή με άλλες προτεραιότητες και άλλες ιεραρχήσεις, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η βελτίωση της ποιότητάς ζωής των κατοίκων και όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης, όπως οι ελεύθεροι χώροι, η καθαριότητα κλπ».
Ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Κουράσης δεν έκανε δηλώσεις
Πριν κλείσουν οι κάλπες…
Με ελαφρώς αυξημένη προσέλευση των εκλογέων σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή κύλησε η εκλογική διαδικασία στο Χαλάνδρι, για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με τον «αέρα» που του δίνει το σημαντικό προβάδισμα των σχεδόν 10 μονάδων του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Κουράσης μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, σημείωσε ότι από τη μέχρι στιγμής επαφή του με τους ψηφοφόρους στα εκλογικά κέντρα της πόλης λαμβάνει μηνύματα «αυξημένης αποδοχής» σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο κόσμος την προηγούμενη Κυριακή ήταν πιο συγκρατημένος. Σήμερα εκδηλώνεται πιο έντονα και εισπράττω αρκετά μεγάλη αγάπη».
Από την πλευρά του ο Σίμος Ρούσσος, αν και δεν έλαβε στη διάρκεια της εβδομάδας επίσημη στήριξη από καμία από τις άλλες παρατάξεις που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, υποστήριξε ότι «η διάθεση από τον κόσμο των περισσότερων άλλων παρατάξεων είναι θετική προς εμάς». Μάλιστα, όπως μας είπε, υπήρξαν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων που δήλωσαν στον ίδιο προσωπικά τη στήριξή τους, αν και όχι δημόσια.